Site icon Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Vilkyčių bibliotekos lankytojus džiugina Stasės Jokimčienės siuvinėtų darbų paroda

dscf65632013 m. vasario 14 d., Palmyra Jančauskienė

Vasario 12 dieną Vilkyčių gyvenvietę užplūdo ryškiomis spalvomis išsidažę Užgavėnių persirengėliai: čigonai, velniai, giltinė, ragana ir žydukai. Traukdami skambią dainą, jie apsilankė Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale kaip tik tuo metu, kai turėjo vykti Stasės Jokimčienės siuvinėtų darbų parodos pristatymas „ Gyvenimo spalvos kūrybos raštuose”.

Rankdarbių autorė nepasimetė ir prisijungė prie linksmintojų dainų, nes pati dainuoja Klaipėdos „ Alkierio” ansamblyje. Lankytojams skambi įžanga patiko, o vėliau bibliotekininkė papasakojo apie Stasės Jokimčienės kūrybos kelią. Tai jau antroji šios autorės paroda. Prieš keletą metų buvo paruošta nertų staltiesių ir servetėlių paroda. O antrojoje demonstruojami paveikslai, siuvinėti kryželiu.

Gražiųjų darbų savininkė yra parengusi daugiau negu dvidešimt paveikslų. Trylika jų eksponuojama bibliotekoje. Jų spalvingas ir nepakartojamas grožis – kruopštaus darbo rezultatas. Darbais besigrožintys lankytojai klausinėjo, iš kur kruopščioji menininkė gauna pavyzdžių, priemonių : audinio ( kanvos), įvairių spalvų siūlų. Stasė Jokimčienė šypsodamasi atsakė, kad visko galima lengvai gauti specializuotose parduotuvėse. O kai tokiais darbais domiesi ir ieškai, susikuria bendraminčių ratas. Ateityje ji planuoja sukurti darbų naudodama įvairiaspalves sagas.

 

Spausdinti
Facebook komentarai
Exit mobile version