Site icon Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Vienijanti poezijos galia

siksniaus 12013 m. spalio 1 d., Ingrida Zakaraitė

 

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje pristatyta Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos nario, literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…’2012″ laureato Audriaus Šikšniaus neseniai išleista knyga „Paklausk žalčio”. Šeštojoje rašytojo knygoje spausdinami eilėraščiai, kurie, pasak, knygos redaktorės Birutės Morkevičienės yra „tarsi viena akimirka, miniatiūra” ir dvi novelės: „Paklausk žalčio”, „Avilys”.

Joje taip pat įdėta keletas močiutės pamokymų, kurie paremti gyvenimo patirtimi ir išmintimi. Kaip ir ankstesnėse A. Šikšniaus knygose, taip ir šioje nagrinėjamas lietuviško kaimo žmonių gyvenimas, problemos, su kuriomis susiduria paprasti žmonės. Daug dėmesio skiriama santykiams tarp žmogaus ir gamtos, miško bei namų.
Renginyje ištrauką iš A. Šikšniaus novelės „Paklausk žalčio” žemaičių tarme skaitė Šilutės pirmosios gimnazijos gimnazistas Modestas Tanys, aktorius Vygantas Paldauskas perskaitė keletą eilėraščių, pats autorius pasidalino naujomis savo kūrybos eilėmis, kurios ateityje nuguls dar vienoje naujoje knygoje.
Knygos pristatyme dalyvavo A. Šikšniaus kūrybos mecenatas Arvydas Jakas. Mintimis apie knygą ir autorių pasidalijo lituanistas Anatolijus Žibaitis, teigiamai vertinęs rašytojo gebėjimą kurti įdomius veikėjų portretus, gyvus pokalbius, dialogus. Savo muzikavimu renginį nuspalvino Šilutės jaunimo kantri muzikos grupė „Karčemėlė” (vadovas Vygantas Stoškus). Autorių sveikino laikraščio „Pamarys” redaktorius Petras Skutulas. Šilutės kultūros ir pramogų centro direktorė Jūratė Pancerova, tautodailininkė, knygų autorė Teresė Liorenčienė, kiti renginio dalyviai.
Šis knygos pristatymas, vykęs darganotą ir šaltoką rudens vakarą, anot vieno renginio dalyvio, įrodė, kad poezijos galia – suvienyti visus bet kokiu oru.

 

Spausdinti
Facebook komentarai
Exit mobile version