Site icon Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Šviesos skaitymai Traksėdžių bibliotekoje

2015 m. kovo 19 d., Klemensas Stulga

Būna sutapimų, kurie ir didžiausią skeptiką verčia susimąstyti, ar tikrai Pasaulio nevaldo paslaptinga jėga. Šiais metais Lietuva kovo 11-ąją paminėjo atkurtos nepriklausomybės 25-ąsias metines. Kovo 10-ąją minėjome vieno iš didingiausio Lietuvos poetų, savo kūryba nuolat priminusio tautos istoriją, tautinę tapatybę, Justino Marcinkevičiaus 85-ąsias gimimo metines. Poeto, išėjusio amžinybėn taip pat labai simboliniu laiku – 2011 metų vasario 16-ąją.
Ta proga visose bibliotekose vykos šviesos skaitymai „Lietuva – tai visi!”. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale susirinkę renginio dalyviai skaitė ištraukas iš J. Marcinkevičiaus knygos „Pažadėtoji žemė”.

Buvo skaitomi knygos fragmentai apie garsiausius 1988 ir kitų metų įvykius, prisimenama, kaip pamažu, tačiau atkakliai eita į nepriklausomybės atkūrimą, lietuvių kalbos ir papročių išsaugojimą ir puoselėjimą, poeto, tuomet buvusio vienu iš moralinių tautiškumo ramsčių, indėlį atkuriant nepriklausomą Lietuvą, kalbėta, kas Lietuvoje pasikeitė per 25-erius metus.

Spausdinti
Facebook komentarai
Exit mobile version