Site icon Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Aktyviausio skaitytojo apdovanojimai Vilkyčių bibliotekoje

DSCF0544

Gegužės 25 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale susirinko Vilkyčių pagrindinės mokyklos pirmokai ir antrokai su mokytojomis Daiva Jonušiene bei Maryte Keblyte. Bibliotekininkės gausiam vaikų būriui surengė aktyviausio skaitytojo šventę.

Mažieji skaitytojai, nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio, dažnai lankėsi bibliotekoje, vartė ir skaitė knygutes. Gegužės pabaigoje bibliotekininkės paruošė suvestinę ir išrinko pirmos ir antros klasės aktyviausius skaitytojus. 2 klasės mokinės, Paulina Mišelinskaitė, Gabija Sakalauskaitė ir Ernesta Jokubauskaitė tapo lyderėmis, jų perskaitytų knygų skaičius siekė nuo 30 iki 39. Jos gavo padėkas už aktyvų knygų skaitymą.

Tos pačios klasės mergaitėms, Evelinai Toliušytei ir Solveigai Uselytei, įteiktos padėkos knygų mylėtojų vardu. Joms patiko vietoje vartyti ir skaityti knygas, spalvinti žurnalus vaikams, buvo dažnos bibliotekos lankytojos, taip pat skaitė knygutes namie.

Visiems pirmokams buvo įteiktos paskatinamosios padėkos. Bibliotekos skaitytojais jie tapo tik nuo sausio mėnesio ir perskaitytų knygų skaičius buvo mažesnis. Tačiau Austėja Barkauskaitė tapo savo klasės lydere, perskaičiusi 21 knygutę.

Renginio metu susirinkusieji buvo suskirstyti į dvi komandas: „Kačiukų“ ir „Vėžliukų“. Vaikai iš spalvotų knygų iliustracijų turėjo pasakyti pasakos pavadinimą. Labiausiai patiko judriosios užduotys: nešti knygą uždėtą ant galvos ir jos nenumesti; ištiestose rankose nešti knygą, ant kurios uždėta kita knyga, stogelio pavidalu. Abi komandos užduotis atliko lygiagrečiai. Kūrybinė užduotis – visiems kartu nuspalvinti didelį knygų skirtuką. Su savo gražiai išmargintu skirtuku įsiamžino nuotraukoje.

Visi šventės dalyviai buvo aktyvūs, džiaugėsi gautomis padėkomis ir teiravosi, ar per vasaros atostogas galės skaityti knygutes. O gal įvyks aktyviausio vasaros skaitytojo apdovanojimai?

Vilkyčių bibliotekininkės didžiuojasi mažaisiais skaitytojais.

Spausdinti
Facebook komentarai
Exit mobile version