Site icon Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Retro vakare – XX amžiaus pradžios Kintų skonis

Lapkričio 9-osios vakarą Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo svečiai ir lankytojai neįprastai šurmuliavo. Moterys, pasidabinusios skrybėlaitėmis, karoliais, spalvotomis plaukų ir aprangos detalėmis rinkosi į nekasdieninį renginį. Vydūno kultūros centro muziejininkė Reda Cirtautienė, kultūrinės veiklos vadybininkė Asta Neimantienė ir  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkė Vitalija Vyšniauskienė pakvietė laiko mašina persikelti į XX a. 1-osios pusės Kintus.

Fotografijų ir piešinių paroda „Senieji Kintai. XX a. pradžios skonis“ bei senų nuotraukų vaizdo medžiaga padėjo keliauti pagrindine gatve ir aplankyti svarbiausius, šiandien jau pasikeitusius arba tiesiog savo paskirtį pakeitusius bei iki šių dienų neišlikusius to meto pastatus.

Saugų moterų ansamblio „Vakarė“ (vadovė Danguolė Žilionienė) ir Kintų moterų ansamblio „Nendra“ (vadovė Laima Bušininkienė) atliekami romansai ir improvizuota fotosesija „Retro“ dar labiau sustiprino įspūdį apie tą laikotarpį. Juk ir dabartinė biblioteka įsikūrusi J. Hallo (vėliau Šmito) restorane. Tad ir vakaro pabaigoje neapsieita be vaišių ir paplepėjimų.

Renginys organizuotas vykdant Vydūno kultūros centro projektą „Marių aidos“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos.

 

Asta Neimantienė,

Vydūno kultūros centro

kultūrinės veiklos vadybininkė

Spausdinti
Facebook komentarai
Exit mobile version