Site icon Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Vaikai dekoruodami moliūgus ruošėsi Helovino šventei

Moliūgai… Ši įspūdinga daržovė bibliotekininkams ir mėgstantiems skaityti knygas asocijuojasi su kone gražiausia vaikystės pasaka „Pelenė“, kai moliūgą pasakų fėja pavertė gražia karieta ir Pelenė ja važiavo į karaliaus puotą.
Artėjant Vėlinėms Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai spalio 9 dieną vaikams pasiūlė smagią pramogą – skobti moliūgus ir iš jų daryti įspūdingus Helovino atributus. Jaunieji bibliotekos bičiuliai ir jų tėveliai džiugiai nusiteikę ir gausiai apsirūpinę moliūgais atkeliavo į biblioteką. Atsiraitoję rankoves, užsirišę prijuostes bei pasiruošę įrankius jie kibo į darbus. Moliūgus skaptuoti padėjo ir bibliotekos savanorės, kūrybinių idėjų pasisėmusios iš interneto bei praėjusiais metais Švėkšnoje vykusios Šviesos šventės.
Skambant smagiai muzikai ir linksmai šnekučiuojantis vaikai atskleidė savo kūrybinius gebėjimus ir dekoravo moliūgus artėjančiai Helovino šventei. Vieni kūrybinio užsiėmimo dalyviai dalinosi mintimis, kad šias nuostabias puošmenas, primenančias žibintus, veš į tradicinę ir visoje Lietuvoje žinomą Šviesos šventę, vyksiančią Švėkšnoje, kiti jais puoš savo namus ir kiemus.

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai
Exit mobile version