Site icon Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Paroda „Gandras mūsų krašte“

Paroda apie gandrus

Rugsėjo 5 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale pristatyta fotografijų, piešinių ir poezijos darbų paroda „Gandras mūsų krašte“.

Kintų filialas, antrus metus įgyvendindamas projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“, įvairios veikloms vykdyti įsigijo planšetinių kompiuterių, bepiločių skraidyklių (dronų), „LEGO MINDSTORM EV3“ elektronikos konstruktorių rinkinių. Vienas iš projekto uždavinių – surengti bepiločių skraidyklių dirbtuvėles: filmuoti ir fotografuoti gandrus, surinktą medžiagą panaudoti parodai „Gandras mūsų krašte“ rengti. Vaikai nufotografavo keletą vaizdų. Filmuota medžiaga panaudota filmukui kurti.

Piešinukus parodai piešė Kintų pagrindinės mokyklos vasaros darželio grupės vaikai ir vasaros stovyklos „Atostogauk, tobulėk ir auk“ dalyviai. Gandą užfiksavo ornitologai Vytautas Jusys, Vytautas Eigirdas bei kintiškė Laimutė Mataitienė, mielai besidalijanti savo kūrybos eilėmis.

Pirmąjį pavasario mėnesį, kovo pabaigoje, parskrenda gandrai. Šie paukščiai mus džiugina iki rugpjūčio pabaigos, tuomet jie pakelia sparnus ir skrenda į šiltus kraštus. O Kintų bibliotekoje su jais atsisveikinta rudenio pradžioje, skambant nuostabiems muzikiniams kūriniams apie šį paukštį, kuriuos dovanojo Kintų Vydūno kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Nendra“ (vadovė Laima Bušininkienė).

Paroda parengta įgyvendinant projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai – 2“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai
Exit mobile version