Šeimų kovos bibliotekoje

Šeimų kovos2011 m. kovo 28 d., Sandra Jablonskienė

Šeštadienį, kovo 26 d., Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus interneto skaitykloje bei jos miestelių ir kaimų filialuose įvyko pirmoji nacionalinė viktorina – virtualus žaidimas „Šeimų kovos”.

 

Per visas Lietuvos bibliotekas nuvilnijusi „Bibliotekos pažangai” akcijos „Šeimų kovos” banga sukvietė daugiau nei per 800 šeimų, kurios varžėsi su kitomis Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų šeimomis dėl „Sumaniausios šeimos” titulo bei kitų prizinių vietų.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje į virtualią kovą įsijungė ir užsiregistravo šešios šeimos: „Montvydutės”, „Kairiukai”, „Obuolių šeimyna”, „Garbaniukai”, „Čaikai”, „Bajoraičiai”. Viktorina buvo skirta kelionėms, atradimams ir išradimams bei suskirstyta į keturis etapus.

Prasidėjo įnirtinga kova dėl geriausiųjų titulo. Po pirmojo etapo „Kairiukų” šeima pateko į 97 vietą. Antrajame etape jie pakilo į 88 vietą, o trečiajame etape į šimtuką įsiveržė net trys F. Bajoraičio viešosios bibliotekos komandos – „Kairiukai” (33 vieta), „Montvydutės” (88 vieta), „Bajoraičiai” (98 vieta). Ir nors pasibaigus ketvirtajam etapui mūsų komandų šeimos nepateko į geriausiųjų sąrašą, tačiau išliko labai aukštose pozicijose: „Kairiukai” – 28, „Bajoraičiai” – 37. Taip pat neatsiliko ir kitos Pamario bibliotekų komandos. Labai aktyviai sudalyvavo Juknaičių filialo „Pavasariukų”, „Žvirbliukų” bei Švėkšnos filialo „Kūlverstukų” šeimynos.

Nelabai šeimos nusiminė, kad neiškovojo didžiųjų prizų, ne jos visos gavo paguodos prizus. Nugalėjo draugiškumas! Šeimos turiningai ir smagiai praleido laiką, turėjo galimybę įgyti daugiau žinių.

Antroji šeštadieninių „Šeimos kovų” viktorina „Įsimintiniausi knygų herojai” vyks balandžio 2 d. 11 val. Kviečiame visas Pamario krašto šeimas, jų vaikus, tėvelius, senelius prisijungti prie kitų Lietuvos šeimų ir sudalyvauti šioje šaunioje viktorinoje. Registracija prasideda 10.30 val.

Spausdinti
Facebook komentarai