„Mingės plenero DELTA – 2“ parodų atidarymas bibliotekoje

2011 m. rugpjūčio 3d., Daiva Jucikaitė

Vasarišką popietę šilutiškiai buvo pakviesti į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje surengtos projekto „Mingės pleneras DELTA – 2″ darbų parodų atidarymą.

Jo metu buvo pristatytos trys parodos: Viktoro Binkio autorinė fotografija; Aldonos Dobrovolskienės, Arvydo Baltrūno, Dainoros Remeikytės, Arvydo Švirmicko ir Viktoro Binkio tapybos darbai; Ritos Baltrūnienės ir Monikos Juodvalkės fotografija.

Minijos kaime antrus metus rengiamame plenere dalyvaujančius vilniečius menininkus kurti įkvepia unikali vietos architektūra, vandens ir vėjo stichijų sandūra, vietos žmonių kasdienybė, neatsiejama nuo gamtos ritmo. Patirti įspūdžiai spalvų ir formų kaitoje atsispindi parodose eksponuojamuose darbuose. Menininkų darbai persisunkę Minijos, Ventės, Šturmų kaimų vietovaizdžių fragmentais.

Į bibliotekoje vykusį parodų atidarymą atvyko žymūs tapytojai Aldona Dobrovolskienė, Arvydas Baltrūnas, surengę ne vieną personalinę parodą ir dalyvavę grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. 2010 metais Minijos kaime sukurtą fotografijos parodą į Šilutę atvežė ir žinomas fotografas, tapytojas, scenografas, iš Biržų žemės kilusio literatūros klasiko Kazio Binkio anūkas Viktoras Binkis. Renginyje dalyvavo ir vilnietė tapytoja Dainora Remeikytė. Savo pirmąją personalinę fotografijos parodą pristatė ir buvusi vilnietė Monika Juodvalkė, šiuo metu gyvenanti Šyškrantės kaime. Menininkai dalijosi įspūdžiais iš vykusio plenero, kuriame jie kūrė, anot jų, su meile ir nuoširdumu, atsidavę Pamario krašto tematikai. Projekto „Mingės pleneras DELTA – 2″ vadovas Arvydas Baltrūnas minėjo, kad idėja kurti Minijos kaime jiems kilo 2004–2005 metais apsilankius Rusnėje. Dailininkai ilgą laiką norėjo pabūti šiame krašte. Ne tik pabūti, bet ir piešti, tapyti bei fotografijoje įamžinti unikalios vietovės vaizdus. Šį projektą vykdžiusio kūrybinio susivienijimo „Atviroji erdvė” vadovė Aldona Dobrovolskienė pasidžiaugė, kad pačioje šviesiausioje Šilutės miesto įstaigoje paveikslai ir fotografijos „išgyvens puikias kaimynystės su knygomis dienas”, kad darbus pamatys bibliotekos lankytojai ir miesto svečiai.

Plenero metu sukurtų darbų parodos rugpjūčio mėnesį eksponuojamos Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje ir Pastogėlėje. Vėliau menininkų sukurtus darbus galės išvysti ir Šilutės krašto kaimų bei miestelių gyventojai.

Spausdinti
Facebook komentarai