Kraštiečių šventės atgarsiai skatina sugrįžti

2011 m. rugpjūčio 25 d., Virginija Veiverienė

Gegužę šalies ir pasaulio šilutiškius kvietusi susiburti Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka ir šiandien sulaukia grįžtančių kraštiečių sueigos „Šviesos parnešti, gera padaryti” dalyvių

. Šį kartą bibliotekininkus aplankė 1968–1970 m. Šilutės pirmosios gimnazijos auklėtinis, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius, technikos mokslų daktaras Vytautas Šileikis su žmona Asta, gydytoja, Garliavos šeimos klinikos direktore.

Šilutiškis – žymus verslo bendruomenės atstovas, verslo savivaldos puoselėtojas, aktyvus prekybos, pramonės ir amatų rūmų sistemos atkūrimo Lietuvoje iniciatorius ir organizatorius, Baltijos jūros regiono prekybos rūmų asociacijos viceprezidentas, daugelio visuomeninių organizacijų narys. Kraštietis yra apie 50 mokslinių darbų autorius, už reikšmingą verslo plėtrą apdovanotas Kauno apskrities viršininko garbės ženklu (2008).

Pasidžiaugęs viešosios bibliotekos patalpomis, svečias prisipažino tebegyvenąs jubiliejinės Šilutės miesto šventės ir kraštiečių susitikimo įspūdžiais ir kaip liudijimą bibliotekininkams perdavė pasaulio šilutiškių sueigos įrašą. Knygų gerbėjams V. Šileikis padovanojo rašytojo, karo žurnalisto, didesnę savo gyvenimo dalį praleidusio užsienyje, Mido Urbonavičiaus knygas-atsiminimus, įprasminančius karo Afganistane patyrimą, bei Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų 1925-2010 m. raidos istoriją su autografu: „Mylimai Šilutės bendruomenei nuo 1970 m. Šilutės I vidurinės mokyklos abituriento Vytauto Šileikio”. Nuo šiol šilutiškiai bibliotekoje galės skaityti ir kraštiečio užprenumeruotą mėnraštį „Rūmų žinios”, kuriantį atvirą erdvę bendrauti, skatinti verslą, tobulėti, stiprinti partnerystę.

Kraštiečio V. Šileikio vizitas bibliotekoje paskatino kurti verslo ir kultūros bendrystės planus, praturtinsiančius Šilutės kultūrinį akiratį.

Nuotraukos Vytauto Šileikio

Spausdinti
Facebook komentarai