Knygų Kalėdos

knygukaledosAKCIJOS „KNYGŲ KALĖDOS” RĖMĖJAI PRATURTINO ŠILUTĖS FRIDRICHO BAJORAIČIO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS FONDUS

Praėjusių metų išvakarėse vyko Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos” į kurią itin aktyviai įsijungė ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios  bibliotekos darbuotojai.
Tik sužinoję apie paskelbtą akciją bibliotekininkai paskelbė informaciją rajoninėje tradicinėje bei elektroninėje spaudoje, siuntė laiškus ir kvietimus, informaciją skelbė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bei Šilutės rajono savivaldybės tinklalapiuose. Tam tikslui buvo sudaryta bibliotekininkų „smogiamoji” grupė: LBD Šilutės skyriaus pirmininkė Sandra Jablonskienė, LBD Šilutės tarybos nariai Dalia Užpelkienė, Vita Gerulienė. Grupė energingai keliavo po visą rajoną, aktyviai lankėsi pas rėmėjus, kviesdama dalyvauti akcijoje, o visus prisijungusius prie jos palikti įrašą su autografu bibliotekos gerų darbų knygoje. Knyga – ypatinga, prieškario laikotarpiu iškeliavusi iš Šilutės ir 2006 metais sugrįžusi (Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekano prof. dr. Stasio Albino Girdzijausko dovana) ir skirta bibliotekos labdaringiems darbams įamžinti.
Akcijoje dalyvavo rajono vadovai, savivaldybės politikai, valstybės tarnautojai, elektroninių ir tradicinių laikraščių žurnalistai, verslininkai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, viešosios bibliotekos ir jos filialų skaitytojai, moksleiviai, darželinukai ir jų tėveliai, atsitiktinai į „Pegaso” knygyną Šilutėje užsukę miestelėnai, nupirkę po vieną ar keletą naujų knygų ir taip praturtinę šilutiškių knygos gurmanų skaitymo pasaulį.
Pasibaigus akcijai ir suvedus rezultatus paaiškėjo, kad joje dalyvavo 129 pamariečiai ir miesto svečiai. Akcijos metu F. Bajoraičio viešosios bibliotekos ir jos 23 filialų fondams buvo padovanota 620 naujų, iki tol bibliotekose nebuvusių knygų daugiau nei už 11 tūkstančių litų. Šilutės „Pegaso” knygynas surinko ir perdavė Šilutės F. Bajoraičio viešajai bibliotekai 172 knygas už 4274, 47 Lt.
Už dovanotas knygas bibliotekininkai nuoširdžiai dėkoja bičiuliams. Ši knygų akcija susaistė mus neišardomos bičiulystės saitais, o rezultate atsirado galimybė Pamario krašto žmonėms gauti visavertę informaciją bei žinias.

PAGARBIAI DĖKOJAME AKCIJOS „KNYGŲ KALĖDOS” DALYVIAMS UŽ ŠILUTĖS RAJONO FRIDRICHO BAJORAIČIO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS IR JOS FILIALŲ SKAITYTOJAMS PADOVANOTAS NAUJAS KNYGAS! DOVANOTŲ KNYGŲ SĄRAŠAS 

SOCIALINĖ AKCIJA „KNYGŲ KALĖDOS”

Šilutės F. Bajoraičio viešoji  biblioteka nuo lapkričio 25 iki šv. Kalėdų kviečia visus  šilutiškius aktyviai dalyvauti Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojamoje socialinėje akcijoje “Knygų Kalėdos“ ir dovanoti knygas ne tik Lietuvos, bet ir savo miesto ar kaimo bibliotekų skaitytojams.
Akcija ,,Knygų Kalėdos“ tapo nacionaline, kai į šalies Prezidentę kreipėsi 300 Šiaulių krašto vaikų, kurie papasakojo, kad labai mėgsta skaityti, tačiau šalies bibliotekose trūksta naujų knygų. Prezidentė išpildė šių vaikų svajonę ir padovanojo jų krašto bibliotekai reikiamų knygų. Prie šios idėjos prisijungė Lietuvos leidėjų asociacija, Lietuvos bibliotekininkų draugija, Spaustuvininkų asociacija, Rašytojų sąjungos leidykla, knygynų tinklai „Vaga”, „Pegasas” ir „Knygų namai”, Sigutės Chlebinskaitės studija „Tu gali sukurti knygą”, LRT ir radijas „Laisvoji banga” ir 1,5 tūkstančių šalies bibliotekų.
Šilutės mieste akcijoje dalyvaujančiame knygyne „Pegasas“ (Lietuvininkų g. 42) galite pirkti reikalingas knygas bibliotekoms, pažymėtas specialiomis lipdėmis „Knygų Kalėdos 2011“. Joms taikoma 20 procentų nuolaida. Knygas galima palikti knygyne. Leidiniai vėliau bus perduoti bibliotekoms. Akcijai yra parengtas 45 labiausiai trūkstamų šalies bibliotekoms knygų sąrašas. Taip pat akcijos metu galite paremti ir Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką bei jos filialus naujomis knygomis, pirkdami jas ne tik pagal knygų sąrašą, bet ir savo nuožiūra ar tiesiog atnešti iš namų ir padovanoti bibliotekai. Su bibliotekos parengtu reikalingų knygų sąrašu galite susipažinti interneto svetainėje www.silutevb.lt arba atvykę į biblioteką.
Pagrindinė socialinės akcijos „Knygų Kalėdos”  sąlyga – dovanojamos knygos turi būti išleistos ne vėliau nei prieš 3 metus. Akcija vyks iki gruodžio 23 dienos.
Mums labai trūksta naujų knygų, būsime nuoširdžiai dėkingi už kiekvieną padovanotą leidinį.

Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė,
Lietuvos bibliotekininkų draugijos Šilutės skyriaus pirmininkė Sandra Jablonskienė

Spausdinti
Facebook komentarai