Akcija „Biblioteka skolina – Jūs grąžinate!”

grazinimas 1 variantas2012m. rugpjūčio 1 d., Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos informacija

 

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka skelbia akciją „Biblioteka skolina – Jūs grąžinate!”. Šios akcijos tikslas – paraginti skaitytojus grąžinti seniai iš bibliotekos paimtas knygas. Akcijos metu tikimės sulaukti Jūsų aktyvumo geranoriškai grąžinant knygas, juolab, kad viešoji biblioteka šiuo metu netaiko jokių nuobaudų skolininkams, tačiau neatmetama galimybė, kad ateityje už laiku negrąžintas knygas skaitytojams teks mokėti delspinigius.

Nuo 2006 m. iki š. m. sausio 1 dienos Šilutės viešajai bibliotekai skolingi 604 suaugusieji ir jaunieji skaitytojai, negrąžinę apie 1 500 įvairių bibliotekos spaudinių. Dažniausiai negrąžinamos populiariausios ir skaitomiausios knygos. Tai mokslui ir studijoms reikalingi spaudiniai, romanai, detektyvai, psichologinė, medicininė literatūra, kitos paklausios ir informatyvios knygos. Tenka apgailestauti, kad dėl vienų skaitytojų užmaršumo ir neatsakingumo kiti bibliotekos lankytojai negauna jiems ypač reikalingos knygos.
Primename, kad knygas Jūs galite grąžinti ir neužsukę į biblioteką, bet kuriuo palankiu paros metu įmetę spaudinius į Knygų grąžinimo dėžę. Prie vidinio bibliotekos kiemelio įėjimo vartų įrengta dėžė yra saugi ir patikima, nuolat stebima vaizdo kamera. Joje paliktos knygos darbo dienomis yra išimamos ir grąžinamos į fondus per bibliotekinę informacinę sistemą. Bibliotekos lankytojai ir seni skolininkai, kurie nedrįsta grąžinti knygų, gali pasinaudoti šia teikiama paslauga. Jeigu Jūs praradote iš bibliotekos pasiskolintus spaudinius, turėtumėte juos pakeisti tokiais pačiais arba pripažintais lygiaverčiais spaudiniais (turiniu, kaina ir kt.).
Daugiau informacijos apie naudojimąsi bibliotekos paslaugomis galite rasti tinklalapyje https://www.silutevb.lt, paskambinę telefonu nr. 8-441 78216 bei užsukę į viešąją biblioteką (Tilžės g. 10).
Kviečiame visus šilutiškius aktyviai prisijungti prie šios akcijos, paraginant ir savo draugus, pažįstamus bei kaimynus užsukti į biblioteką ir grąžinti seniai paimtas knygas. Artėjant naujiems mokslo metams ypač padidėja leidinių paklausa, todėl labai prašome savo knygų lentynose paieškoti negrąžintų spaudinių, kuriuos į biblioteką atnešti pamiršo Jūsų svetur išvykę artimieji, studentai ir kt.

Spausdinti
Facebook komentarai