Grabupių pradinukai mini Astridos Lindgren 105-asias gimimo metines

2012 m. lapkričio 12 d., Gražvydė Liutkevičienė

Penktadienį po pietų Grabupių filialo bibliotekoje įvyko minėjimas skirtas Astridos Lindgren 105-osioms gimimo metinėms.
Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus pradinukai padedami mokytojų Violetos Verbickienės ir Drąsutės Vaitkevičienės, pristatė Astridos Lindgren populiariausias knygas. Mokinukams iš anksto buvo duota užduotis : kiekvienoje klasėje išsirinkti po kelis mokinius kurie kitiems savo klasės draugams pristatytų Astridos Lindgren kūryba.

Mini renginukas prasidėjo aromatinių žvakių atmosferoje bei bibliotekininkės Gražvydės Liutkevičienės pasakojimu apie žymę švedų vaikų rašytoja, jos gyvenimo peripetijas, bei pristatant keletą knygų iš gausios rašytojos kolekcijos. Pasakojimus tęsė mokiniai: Gytis Jankauskas pristatė „Pepė Ilgakojinė”, Sonata Petrošiūtė –„ Nykštukas Nilsas Karlsonas”, Dainora Šidlauskaitė – „Emilis iš Lionebergos” ir Aloyzas Auškelis – „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo”. Kiekvienas pasakotojas savaip bandė sugundyti auditorija savo skaitomų knygų personažais, kad tas knygutes skaitytų ir kiti moksleiviai.
Renginio vedėja bibliotekininkė Gražvydė Liutkevičienė apdovanojo pasakotojus ir aktyviausius moksleivius mažomis dovanėlėmis.

Spausdinti
Facebook komentarai