Rudens sezono „Europrotų” turnyro nugalėtojai – „Eurowin draugeliai”

12602012 m. lapkričio 29 d., Laima Dumšienė

Lapkričio 7, 14, 21 ir 28 dienomis „Europrotų” turnyras vyko 43 Lietuvos miestuose, žaidė apie 350 komandų, kuriose dalyvavo 2100 žmonių. Pavasarį vykusiame pirmajame šio žaidimo turnyre dalyvavo panašus skaičius komandų iš visos Lietuvos. Žaidimą organizuoja Europos informacijos centrai – Europe Direct, Jaunimo Europos komanda, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Šilutėje – F. Bajoraičio viešoji biblioteka. Žinias ir nuovoką apie Europos politiką, istoriją irr kitas Europos aktualijas pasitikrinti į biblioteką baigiamajame turnyre susirinko 6 komandos: net trys komandos dalyvavo iš Šilutės Vydūno gimnazijos, dvi – iš Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos ir jaunimo organizacijos DARBAS (JOD) Šilutės skyriaus komanda „JOD’ukai”.

Komanda „Eurowin draugeliai” (kapitonas Domantas Judeikis), pavasario sezono „Europrotų” nugalėtoja, ir rudens sezone iškovojo pirmąją vietą ir kiekvienas narys buvo apdovanotas stalo žaidimais. Sėkmingai debiutavo komanda „Triratukas” (kapitonas Linas Zdanevičius) ir tapo antrosios vietos laimėtoja. Trečioji vieta atiteko komandai „Tie, protingesni” (kapitonė Morta Norkutė). Nedaug taškų nuo prizinių vietų skyrė komandą „JOD’ukai” (kapitonė Vilma Norkutė). Savo žinias turnyre išbandė ir patys jauniausieji komandų „Knygnešiai” (kapitonas Irmantas Linkis) nariai su mokytoja Dalia Šulciene ir „Domas ir kompanija” (kapitonas Domas Saulevičius) su mokytoja Virginija Petrošiene. Tačiau šių komandų žaidėjams šiek tiek pritrūko išminties kaunantis su vyresniais ir daugiau žinių sukaupusiais turnyro dalyviais.
Tikimės, kad „Europrotų” turnyras buvo įdomus ir linksmas būdas praleisti laisvalaikį smalsiems ir naujo sužinoti norintiems žmonėms.

1214

1232

1239

1255

1256

1258

Spausdinti
Facebook komentarai