Lietuvos vardas – mažose širdelėse

vasario16 12013 m. kovo 9 d., Virginija Degutienė

 

Tėvynės meilė prasideda nuo asmens tapatumo suvokimo. Vaiko patriotiniai jausmai pradeda formuotis gimtoje sociokultūrinėje ir gamtinėje aplinkoje, kai jis ima suvokti savąją tapatybę, ją identifikuoja su šeima , vietos bendruomene. Ugdant pilietiškumo jausmą bibliotekose valstybinių švenčių progomis vyksta įvairūs renginiai, kuriuose jaunieji lankytojai turi galimybę daugiau sužinoti apie Lietuvos istoriją bei kultūrą.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialo bibliotekininkės pakvietė skaitytojus į pilietiškumo pamokas. Vasario 15 d. bibliotekoje vyko dokumentinio filmo „Vasario 16-oji: mįslės ir ieškojimai” (režisierius Jonas Banys) peržiūra. Šiuo filmu buvo siekiama ugdyti moksleivių gebėjimą skirti ir vertinti faktus bei nuomones, formuoti pilietinį požiūrį vertinant 1918 m. vasario 16-osios nepriklausomybės akto reikšmę Lietuvos valstybingumo istorijos raidai. Po filmo peržiūros vaikai pūtė spalvotus balionus ir iš jų bibliotekos kiemelyje išdėliojo Lietuvos valstybės vėliavą.
Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas renginys vyko kovo 8 d. Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytojos Rita Kriščiūnienė, Renata Ivaščenkienė ir Rasa Jankauskienė, vedinos pradinukais, rinkosi į edukacinę-pažintinę pamoką „Esu dalelė Lietuvos”. Virtualią medžiagą apie Lietuvos istoriją vaizdžiai pristatė mokytojos Renata ir Rita. Renginio vedėjos teigė, kad kuo labiau stengsimės pažinti savo tėvų kraštą, kuo dažniau vartysime jos istorijos lapus, kuo giliau pajusime lietuviškos dainos ir pasakos grožį, tuo labiau norėsime visas jėgas skirti savo Tėvynei, kuri yra mažytė didelio pasaulio dalelė. Skaitovai deklamavo eiles, viktorinos metu pasitikrinome savo žinias, o dainą apie Lietuvą dainavo visi renginio dalyviai.

renginys 009

renginys 023

vasario16 2

 

Spausdinti
Facebook komentarai