Ilgo gyvenimo mokytojų viešnagė Vainute ir Bikavėnuose

viesnage12013 m. gegužės 30 d., F. Bajoraičio VB Vainuto ir Bikavėnų filialų bibliotekininkės Bronė Paldauskienė ir Daiva Puidokienė

Minint Sveikatingumo metus Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto ir Bikavėnų filialų bibliotekininkės gegužės 24-25 d. pakvietė gyventojus į dviejų dalių sveikos gyvensenos, sveikatos išsaugojimo ir stiprinimo paskaitas „Ilgo gyvenimo paslaptys”. Dalyvavo žymūs Lietuvos medikai iš Vilniaus, sveiko gyvenimo būdo propaguotojai Danguolė, Juozas ir Audrius Vasiliauskai.

Renginius finansavo Lietuvos Respublikos kultūros ministerija (projektas „Iš miesto į kaimą: keliaujantys sociokultūriniai turai”).
Danguolė Vasiliauskienė – refleksoterapeutė, reabilitologė, viena pirmųjų Lietuvos akupunktūrininkių, šį metodą taikanti beveik 40 metų. Juozas Vasiliauskas – garsus Lietuvos fitoterapeutas, mokslų daktaras, docentas, Fitoterapijos centro vadovas, parašęs 13 knygų, nesuskaičiuojamą skaičių mokslinių veikalų. Judviejų sūnus – Audrius Vasiliauskas – gydytojas, medicinos mokslų daktaras, tyrinėjantis augalų naudą gydant skrandžio ligas. Svečiai – aktyvūs sveikos gyvensenos ir Rytų medicinos propaguotojai, knygos „Ilgo gyvenimo paslaptys”, pristatytos susitikimo metu, bendraautoriai.
„Žmonės nori būti sveikesni, tačiau dažnai, užuot pasidomėję tūkstantmečius kaupta patirtimi, eina lengviausiu keliu – ieško „veiksmingų vaistų” ir užsiima savigyda. O juk be saiko ir aklai vartojant medikamentus liga gali paūmėti, ir nežino, kad pirmiausiai reikėtų gydyti visą organizmą, o ne konkrečią ligą”, – teigia svečiai. Pirmasis žingsnis, anot Vasiliauskų, organizmo stiprinimas – grūdintis, teisingai maitintis, pasidomėti vaistažolėmis, kitais sveikatai naudingais dalykais. Pravartu išmokti ir akupresūros technikos.
Juozas Vasiliauskas papasakojo, apie pavasarinių pumpurų ir žaliųjų lapų gydomąsias savybes. Akcentavo maisto natū¬ralumo svarbą: piktžolės auga natūraliai, prisisotina saulės energijos, turi ryšį su žeme, o ne bujoja šiltnamiuose, nedideliuose indeliuose, į kuriuos nustatytu dažniu „kapsi” maistas. Todėl piktžolės (dil-gė¬lės, kiaul¬pie¬nės, ba¬lan¬dos, žliū¬gės, šventagaršvės, pa¬va¬sa¬ri¬nės rak¬ta¬žo¬lės, rūgš¬ty¬nės) yra daug vertingesnės už mūsų pačių daržuose užaugintas salotas. Skanaudami jų pasisemiame energijos, stiprinamas organizmas ir įveikiamas pavasarį juntamas organizmo išsekimas ir vangumas.
Renginio dalyvių paklaustas, kaip metams bėgant išsaugoti gyvybingumą, šviesų protą ir sveikatą, J. Vasiliauskas prisimena japonų teiginį, kuriuo vadovaujasi ir pats: sveikatos labui reikia dirbti. Svarbu skirti dėmesį tam, kaip gyveni – ką galvoji, ką geri, ką valgai… Medikas įsitikinęs, kad sveikatos pamatas – virškinimas. Jeigu skrandis, kepenys, kasa ir žarnynas dirba gerai, užteks energijos, puikiai veiks galva, funkcionuos kraujotaka.
Audrius Vasiliauskas pasidalino sveikos gyvensenos ypatumais – tinkama mityba, teisingu kvėpavimu. Dalyviams išsamiai pristatė naują prietaisą – Frolovo kvėpavimo treniruoklį, kuris skirtas širdies ir kraujagyslių, padidėjusio kraujospūdžio, išeminės širdies ligos, kvėpavimo, bronchinės astmos, sąnarių, nutukimo, diabeto, artrozės, osteochondrozės ir kitoms ligoms gydyti.
Praktinio užsiėmimo metu, gydytoja D. Vasiliauskienė pristatė žmogaus kūno taškus, susietus su vidaus organais, suteikė informacijos apie taškinį masažą. Gydytoja kiekvienam klausytojui individualiai pažymėjo aktyvių taškų vietas ir parodė kaip reikia tinkamai masažuotis įvairių ligų atveju. Tokiu metodu aktyviai susidomėjo ir jaunimas. Gydytoja akcentavo, kad norėdami išlikti darbingi, žvalūs ir sveiki, savo gyvenimo ritmą turime derinti su vidaus organų biologiniu laikrodžiu, tad pasidalino žiniomis, kaip visa tai galima kuo puikiausiai suderinti.
Susirinkusieji turėjo puikią galimybę išgirsti daug gerų patarimų, vertingos informacijos kaip gydyti ir stiprinti savo ir artimųjų sveikatą nevartojant medikamentų. Svečiai teikė individualias konsultacijas dėl įvairių žolelių vartojimo, nuoširdžiai bendravo ir diskutavo su klausytojais, atsakinėjo į jų pateiktus klausimus, dalino autografus įsigijusiems knygas. Knygoje „Ilgo gyvenimo paslaptys” pateikta svečių paskaitos metu pristatyta medžiaga ir dar daugelis kitų naudingų patarimų: kaip grūdintis, teisingai maitintis ir mankštintis, vartoti vaistažoles ir pasigaminti natūralius augalų mišinius. Knygoje kiekvienas suras patarimų ką daryti, kad jaustųsi geriau.

viesnage2

viesnage3

 

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai