Bibliotekoje – galimybė nemokamai išmokti naudotis kompiuteriais

 

p43006822013 liepos 16 d., Sigita Kasparavičienė

Gegužės ir liepos mėnesiais F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko kompiuterinio raštingumo mokymai pagal projektą „Gyventojų skaitmeninio raštingumo mokymo bibliotekose stiprinimas”. Mokymų metu, dalyviai buvo supažindinti su informacijos paieška bei paieškų sistemomis, socialiniais tinklais, taikomosiomis programomis, teikiamomis internetinėmis paslaugomis. Kai kurie dalyviai į mokymus atkeliavo net su savo kompiuteriais – tam, kad būtų lengviau išmokti jais naudotis.

Vyresnieji mokymų dalyviai labiausiai norėjo išmokti naudotis elektroniniu paštu, bendravimo programa „Skype”, internetinės bankininkystės paslaugomis. Buvo mokomasi naudotis AB LESTO ir AB TEO savitarnos svetainėmis, internetu apmokėti sąskaitas, pateikti duomenis. Jaunesnio amžiaus dalyviai labiau domėjosi taikomosiomis programomis, stengėsi geriau jas įvaldyti. Mokymų metu nebuvo pamirštas saugus elgesys internete – diskutuota apie saugų asmeninių duomenų pateikimą internete, jų apsaugojimą.

Nesuspėję į šiuos mokymus, esate laukiami bibliotekoje – visada padėsime ir pamokysime kaip naudotis kompiuteriu ir internetu.

Spausdinti
Facebook komentarai