F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektui „Elektroninių paslaugų vadybininkai – kompetentingi bibliotekininkai” – 20 000 litų

tl img

2013 m. liepos 30 d., Informacijos skyrius

Kultūros ministerijos Bibliotekų plėtros projektų konkurse Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos projektui „Elektroninių paslaugų vadybininkai – kompetentingi bibliotekininkai” (vadovė – Informacijos skyriaus vedėja Laima Dumšienė) buvo skirtas 20 000 litų dalinis finansavimas.
Projekto metu bus organizuojami sistemingi Šilutės rajono bibliotekininkų grupių mokymai, kuriuos vykdys pasirinkta sertifikuota mokymo įstaiga. Projektas orientuojamas į visapusišką skaitmeninio raštingumo ir įgūdžių tobulinimą, siekiant padidinti darbuotojų imlumą naujoms informacinėms technologijoms. Viešosios bibliotekos ir filialų darbotojai bus apmokyti dirbti programomis: „Efektyvus Office 2010 naudojimas”, „Google Drive funkcijų naudojimas”, „Inkscape – vektorinės grafikos programa”, „Gimp – taškinės grafikos programa”, „Skaitmeninės informacijos apdorojimas”.

Nuo rudens bus vedami nemokami skaitmeninio raštingumo kursai Šilutės miesto ir rajono gyventojams. Siekiant geresnės ir efektingesnės mokymo kokybės, viešosios bibliotekos filialams iš projekto lėšų bus nupirkta įranga – 6 vaizdo projektoriai bei ekranai ir 6 elektroninių knygų skaitytuvai. Elektroninės knygos – sparčiai pasaulyje tobulėjanti alternatyva įprastoms, popierinėms jų versijoms, jos populiarėja jau ir Lietuvoje, nors ir ne tokiu pagreičiu kaip pasaulyje. Viena iš nedidelio elektroninių knygų populiarumo priežasčių yra ta, jog dar nedaug lietuvių turi tokioms knygoms skaityti reikalingus įrenginius – knygų skaitytuvus. Bibliotekos sudarys sąlygas savo skaitytojams naudotis nauja elektronine paslauga – skaityti elektronines knygas.
Žinių visuomenės kūrimo procesai kiekvienam darbuotojui ir bendruomenės nariui kelia naujus reikalavimus, todėl jie turi turėti skaitmeninio raštingumo įgūdžių ir taikyti juos savo darbinėje ir gyvenimiškoje veikloje.

Spausdinti
Facebook komentarai