Dailininkės Eglės Lipinskaitės kūrybos parodos pristatymas bibliotekoje

lapinskaites plakatas

 

Spalio 11 d. (penktadienį), 16.30 val. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka kviečia į Žemaitijos dailininkų sąjungos narės Eglės Lipinskaitės (Palanga) kūrybos parodos „Mano jausmų citatos” atidarymą, kuriame dalyvaus ir autorė.

Eglė Lipinskaitė (g. 1972 m. Marijampolėje) baigė Marijampolės dailės mokyklą, vėliau studijavo menus Šiauliuose. Persikėlusi gyventi į Palangą, dailininkė pasinėrė į kultūrinį gyvenimą, įsitraukė į kūrybinės grupės „Mostas” veiklą. Nuo 1993 m. dalyvauja vasaros tapybos pleneruose. 2010–2011 m. dalyvavo tarptautiniame plenere Jūrmaloje (Latvija). Nuo 2000 m. rengia bendras ir personalines parodas.
„Mano jausmų citatos”… Kai paklausia, ką mėgstu tapyti, aš atsakau, jog nežinau. Tiksliausias atsakymas – jausmai, o jų išraiška – spalvos. Kiekviena nuotaika, jausmas, emocija turi savo spalvą… Esu šiek tiek sentimentali, galbūt net senamadiška. Mane jaudina kasdieniai džiaugsmai, mažos smulkmenos, gamtos grožis, tyra žmogaus siela”. (Eglė Lipinskaitė).
Šilutiškius ir miesto svečius maloniai kviečiame ateiti ir susitikti su parodos autore dailininke Egle Lipinskaite, išgirsti minčių apie jos kūrybos savitumus ir ypatumus bei pamatyti jausmų atspindžius menininkės sukurtuose nuostabiuose darbuose.
Paroda veiks Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Pastogėlėje (IV a.) nuo spalio 11 d. iki lapkričio 7 d.

Spausdinti
Facebook komentarai