Vietos savivaldos diena „Mes – Šilutės krašto vaikai”

img 76882013 m. spalio 10 d., Sandra Jablonskienė

Spalio 10-ąją, Vietos savivaldos dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko protų turnyras „Mes – Šilutės krašto vaikai”, kuriame susirungė Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių komandos: „Protų lašiukai” (3d kl., mokyt. Ona Repšienė), „Kaštoniukas” (3e kl., mokyt. Janina Šerlinskienė), „Išmanieji pamariečiai” (4e kl., mokyt. Snieguolė Diekantienė), „Googliukai” (4f kl., mokyt. Jolanta Kutkienė), „Ainiai” (4d kl., mokyt. Dalia Solovjovienė) ir „Kaštoniukai – 2″ (3f kl., mokyt. Vida Giedrienė).

Jau nuo pirmojo turo „Įvairūs klausimai apie Šilutės kraštą” prasidėjo įnirtinga kova tarp komandų. Net septynis klausimus iš dešimties atsakė „Išmanieji pamariečiai” ir išsiveržė į priekį. Nuo jų nedaug atsiliko „Googliukų” komanda, surinkusi 6 taškus. Antrajame ture buvo patikrintos skaitymo žinios. Visi žinojo žymius vaikų rašytojus Astridą Lindgren, Hansą Kritijaną Anderseną, pažino ir įvardijo pasakų personažus.
Trečiajame ture mažiesiems protų turnyro dalyviams teko pasukti galveles ir įminti net 10 mįslių. Šis turnyras davė puikių rezultatų. Visos komandos pasirodė šauniai – mįslės buvo įmintos.
Ketvirtasis turas – muzikinis, sukėlė daugiausiai vaikų emocijų. Klausydamiesi muzikinio klausimo (ištraukų iš animacinių filmukų, dainų, šokių) turnyro dalyviai ir patys linksmai lingavo, pritardami muzikiniam kūriniui. Vaikams nelengva buvo atsakyti į klausimą „Kokios šalies nacionalinis šokis yra Sirtakis”, todėl jiems į pagalbą suskubo mokytoja Vida Giedrienė, vienintelė išdrįsusi pademonstruoti šį graikų šokį. Tai padėjo komandai „Ainiai” teisingai atsakyti į klausimą.
Surinkę net 29 taškus „Išmanieji pamariečiai” buvo paskelbti turnyro nugalėtojais ir jiems įteiktas specialusis prizas. Liko nenuskriaustos ir kitos komandos, laimėjo draugystė!
Kol komisija sumavo komandų taškus, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Donatas Dobilinskas, vykdant projektą „Elektroninių paslaugų vadybininkai – kompetentingi bibliotekininkai”, moksleiviams pristatė elektroninę skaityklę. Elektroninė knyga – sparčiai pasaulyje tobulėjanti alternatyva įprastai, popierinei versijai. Elektroninės knygos populiarėja jau ir Lietuvoje, nors ir ne tokiu pagreičiu kaip pasaulyje. Viena iš nedidelio elektroninių knygų populiarumo priežasčių yra ta, jog dar nedaug lietuvių turi tokioms knygoms skaityti reikalingus įrenginius – knygų skaitytuvus. Vaikai turėjo galimybę pamatyti, paliesti, išbandyti elektroninę skaityklę. Jie buvo pakviesti apsilankyti Vaikų aptarnavimo skyriuje, kur galima paskaityti šiuo prietaisu elektroninių knygų. Biblioteka, įgyvendindama šį projektą, sudarys sąlygas bibliotekos skaitytojams naudotis nauja elektronine paslauga – skaityti elektronines knygas.
Savivaldos diena – visų žmonių ir pačių mažiausiųjų šventė, nes visi gyvename tam tikroje savivaldoje, o mes – Šilutės!

 

{gallery}documents/fotogalerija/2013_10_10_Savivaldos_diena{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai