Turnyre kovėsi krašto žinovai

sam 04762013 m. lapkričio 26 d.

Lapkričio 21 d., Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialas kartu su Žemaičių Naumiesčio gimnazijos biblioteka, mokinių taryba, istorijos mokytojomis M. Lidžiuviene ir L. Šertvytiene surengė „Protų mūšio” turnyrą „Mes – šauniausi krašto žinovai”. Proto mūšyje dalyvavo keturios gimnazijos komandos: „Baltai”, „Pelėdžiukai”, „Liūtukai” ir „Žako vaikai”. Turnyrą vedė gimnazistės Giedrė Pupšytė ir Paulina Mikelkevičiūtė.

„Protų mūšio” turnyrą sudarė keturi turai, po dešimt klausimų. Įdomūs ir sudėtingi klausimai apėmė istorijos ir kultūros sritis. Pirmasis turas buvo sudarytas iš įvairių klausimų apie Šilutės rajoną, antrajame ture prireikė istorijos žinių apie Žemaičių Naumiestį, trečiajame ir ketvirtajame turuose galėjo pasireikšti asmenybių ir vaizdų žinovai. Žaidime tvyrojo kūrybinga, pilna teigiamų emocijų nuotaika. Po kiekvieno turo buvo smalsu sužinoti teisingus atsakymus ir pasitikrinti savo žinias. Kova tarp komandų vyko taškas į tašką. Vos pusės taško persvara nugalėjo „Liūtukų” komanda. Nugalėtojai buvo apdovanoti saldžiais prizais. Paguodos prizus gavo ir kitos dalyvavusios komandos.
Turnyro pabaigoje vedančiosios visų paklausė, kiek įvertintų Proto mūšį penkiabalėje vertinimo sistemoje. Visi atsakė, kad penkiems. Dalyviai džiaugėsi, kad turas buvo naudingas, daug sužinojo apie savo rajoną, ypač apie miestelį.
Renginys vyko įgyvendinant Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos finansuotą projektą „Iš miesto į kaimą: keliaujantys sociokultūriniai turai”.

 

{gallery}documents/fotogalerija/2013_11_26_turnyras{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai