Du laikraščių gyvenimai

img 93992013 m. gruodžio 18 d., Ingrida Zakaraitė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko pokalbis-susitikimas prie parodos „Knygos „Pėdos rasoje” nuotraukos pasakoja…” su knygos „Pėdos rasoje: Šilutės ir Pagėgių krašto gyvenimo vaizdai žurnalisto publikacijose 1969-2011″ autoriumi, žurnalistu, buvusiu Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Šilutės iniciatyvinės grupės nariu Stasiu Mėlinausku.

Parodoje – paties autoriaus surinkti originalūs laikraščiai, kurių straipsnius galime rasti išleistoje knygoje, taip pat knygos rankraščiai ir juodraščiai.
Gana simboliška, kad toks susitikimas vyko advento, priverčiančio kiekvieną iš mūsų prisiminti prabėgusių metų įvykius, metu. Tik šį kartą kartu su knygos autoriumi buvo sugrįžta į Šilutės ir Pagėgių krašto žmonių gyvenimus, istorinius įvykius, pavaizduotus žurnalisto publikacijose. Verta paminėti, kad tokia knyga mūsų krašte pasirodė pirmą kartą, niekas lig šiol nebuvo rinkęs laikraščiuose pasirodžiusių straipsnių susijusių su Pamario kraštu. Ši knyga – tarsi išsamus krašto konspektas, leidžiantis vietiniams gyventojams prisiminti istoriją, o atvykėliams pažinti šio krašto vaizdus ir žmones.
Mintimis apie knygą ir autorių pasidalijo lituanistas Anatolijus Žibaitis, istorikas Algirdas Gečas, šilutiškiai Antanas Krušnauskas, Algirdas Mykolas Kubaitis. Pats autorius atskleidė naujas savo kūrybos mintis, kurios ateityje nuguls dar vienoje naujoje knygoje.
Dalyvavusieji susitikime galėjo įsitikinti S. Mėlinausko žodžių teisingumu, kad „laikraštis turi du gyvenimus: pirmąsyk jis įdomus tada, kai pasirodo, o antrąsyk, kai žmogus jį skaito po daugelio metų”.

img 9391

img 9411

 

Spausdinti
Facebook komentarai