Prasmingai paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena

trk12014 m. birželio 11 d., Klemensas Stulga

Birželis – ne tik vasaros, kurios taip laukia visi vaikai, pradžia. Birželio pirmąją visame pasaulyje minima Tarptautinė vaikų gynimo diena.
Nors šiemet birželio pirmoji buvo savaitgalį, tai vis tiek nesutrukdė savaitės pradžioje paminėti šią prasmingą dieną.
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė Vida Paldauskienė pakvietė mokinius dalyvauti renginyje, skirtame vaikų gynimo dienai paminėti.

Kadangi biblioteką su Traksėdžių pagrindine mokykla sieja glaudūs bendradarbiavimo ryšiai, bibliotekininkė maloniai sutiko priimti ir tuo metu mokykloje vykusios vasaros poilsio stovyklos „Gimtinės takeliais” dalyvius.

Šventės pradžioje bibliotekininkė susirinkusius vaikus pasveikino Tarptautines vaikų gynimo dienos proga, palinkėjo šviesios ir laimingos vaikystės. Vėliau vaikams pristatė pačias naujausias knygeles. Vyko garsiniai knygelių skaitymai. Šventės dalyviams ypač patiko nuotaikinga ir linksma Nijolės Kepenienės knygelė „Madingiausias krokodilas” .

Renginio metu buvo aptartos ir kitos įdomesnės knygelės. Vien knygelių skaitymu ir aptarimu neapsiribota: vaikams buvo pateikta daug įvairių užduočių, vyko viktorina „Kas tenai pušyne darosi?”

Paaiškėjo ir geriausiai visų sričių žinovai: Domantas Prozoraitis, Darija Rudytė ir Erestida Bagdonaitė. Patys šauniausi ir aktyviausi dalyviai buvo apdovanoti.

Baigiantis šventei, bibliotekininkė pateikė malonų siurprizą – visiems palinkėjo geros ir šiltos vasaros, o visi, gimę birželio – vaikų gynimo – mėnesį, buvo atskirai pasveikinti.

trk2

trk3

Spausdinti
Facebook komentarai