Biblioteka mezga bičiuliškus ryšius su Šilutės miškų urėdija

dscf62222014 m. birželio 26 d., Nijolė Budreckienė

Šilutės miškų urėdas Vaidas Bendaravičius siekia tapti ne tik sumaniu Pamario krašto miškų ūkio vadovu, bet ir įsilieti į rajono bendruomeninio gyvenimo sūkurį, pažinti jo žmones ir aplinką. Naujasis urėdas kartu su vyr. inžinieriumi Arūnu Skirbutu aplankė Šilutės Fridricho Bajoraičio viešąją biblioteką ir Kintų, Katyčių, Švėkšnos filialus, susipažino su šiomis kultūros ir informacijos įstaigomis, bibliotekininkais.

Vizitų metu Šilutės miškų urėdas Vaidas Bendaravičius bibliotekoms padovanojo leidyklos „Kultūra” išleistas didelės kultūrinės reikšmės knygas, susijusias su Kristijono Donelaičio gyvenimu ir kūryba bei nacionaliniu atgimimu Mažojoje Lietuvoje XIX a. pabaigoje, su didvyriška knygnešyste: D. Kauno „Aušrininkas: tautinio atgimimo spaudos kūrėjas Jurgis Mikšas”, V. Bagdonavičiaus „Sugrįžti prie Vydūno”, N. Kitkausko, L. Kitkauskienės „Kristijono Donelaičio memorialas Tolminkiemyje”. Šių vertingų dovanų dar sulauks ir F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės, Ž. Naumiesčio bei Šylių filialų skaitytojai.

Bibliotekininkai tikisi, kad tai nebus vienkartinė V. Bendaravičiaus gerumo akcija ir kad rajono kultūrininkai įgys bibliotekai, knygai, kraštui ir jo įvykiams neabejingą bičiulį.

dscf6219

Spausdinti
Facebook komentarai