Pirmokėlių pažintis su biblioteka

Pirmokai Inkaklių bibliotekoje2014 m. rugsėjo 17 d., Daiva Milkerienė

 

Rugsėjui įpusėjus Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialo bibliotekininkė pakvietė Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro pirmokėlius į ekskursiją po knygų šalį.

Bibliotekoje vaikai susipažino su fonduose tvarkingai sudėliotomis knygomis, kuriose slypi gausybė žinių ir išminties.

Jiems pravartu buvo išgirsti pamokymų, kad norit įžengti į žinių pasaulį, reikia skaityti knygas. Kuo daugiau skaitoma, tuo protingesniu ir gudresniu tampama. Kiekviena knyga yra savaip vertinga ir turtinga žiniomis, turinti savo vietą bibliotekoje. Bibliotekininkė papasakojo apie tai, kaip knygutės išdėliotos bibliotekos lentynose, supažindino su knygų rūšimis: pasakų, eilėraščių, apsakymų knygomis, žodynais, enciklopedijomis, žinynais.

Pirmokėliai patys noriai pasakojo, kaip reikia saugoti knygas, kad jos ilgai išliktų gražios ir tvarkingos. Kiekvienas jų išsirinko pačią gražiausią ir įdomiausią knygutę, kurią skaitys namie.

Vėliau visi iškilmingai pasižadėjo laikytis bibliotekos taisyklių: saugoti ir skaityti knygas. Bibliotekininkė jų priesaiką sutvirtino apyrankėmis, kiekvienam jų įteikė knygų skirtukus ir įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Pirmokėliai kartu su savo mokytoja Danguole Volkova atsidėkodami padainavo smagią dainelę. Nuo šiol pirmokėliai galės jau drąsiai žengti pro bibliotekos duris.

Spausdinti
Facebook komentarai