Bibliotekininkai išbandė jėgas protų turnyre

Bibliotekinkai dalyvavo protų turnyre2014 m. spalio 7 d., Dalia Vasiliauskytė

Rudenišką pirmadienio pavakarę net dešimt šilutiškių komandų prisijungė prie Lietuvos Lygos ir dalyvavo žaidime „Protų kovos” su Robertu Petrausku. Dažniausiai Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai patys aktyviai organizuoja protų turnyrus savo bičiuliams, kuria klausimus. O šį kartą bibliotekininkų komanda „Bibliomixas” nusprendė sudalyvauti ir išbandyti savo jėgas „mūšyje”.

Žaidėjams paliko įspūdį intelektualūs klausimai, į kuriuos norint teisingai atsakyti reikėjo turėti ne tik žinių iš įvairių mokslo sričių, bet ir gerą loginį mąstymą. Komandos azartiškai tarpusavyje varžėsi, vyravo pakili atmosfera. Bibliotekininkų komanda „Bibliomixas” ryžtingai kovėsi iki galo. Nors nepavyko įsiveržti į nugalėtojų gretas, tai nė kiek nesumažino noro dalyvauti tolimesniuose žaidimo „Protų kovos” su Robertu Petrausku etapuose.

Primename, kad Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka pati pradeda jau tradicija tapusį „Europrotų” rudens sezoną’2014. Turnyrai prasidės nuo lapkričio mėnesio ir vyks keturis iš eilės trečiadienius (lapkričio 5, 12, 19 ir 26 d.). Žaidimo tikslas – didinti „Europrotų” dalyvių supratimą ir domėjimąsi Europos kultūra, istorija, geografija, sportu, muzika, maistu ir kitomis temomis. Visus, norinčius dalyvauti žaidime, maloniai kviečiame registruotis viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje (Tilžės g. 10, I aukštas).

 

{gallery}documents/fotogalerija/2014_10_07_bibliotekininkai_turnyre{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai