Susitikime su Alma Mieliauskiene šilutiškes domino valgymo ir lieknėjimo temos

Almos Mieliauskienės knygos pristatymas

2014 m. spalio 28 d., Daiva Jucikaitė

Šilutiškiai, besidomintys mitybos reguliavimo klausimais bei valgymo įpročiais, antradienio popietę rinkosi į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešąją biblioteką, kur turėjo galimybę pabendrauti su mokslininke, medike ir unikalios mitybos metodikos autore Alma Mieliauskiene. Ji pristatė savo knygą „Valgau ir lieknėju: Ką valgyti visus metus ir kiekvieną dieną (Klubo kalendorius)”. Ši knyga išleista po 15 metų pertraukos.

Susitikime mitybos ekspertė, klubo „Valgau ir lieknėju” įkūrėja ir vadovė A. Mieliauskienė dalinosi gyvenimiška patirtimi apie nutukimo pavojus sveikatai, sulieknėti trukdančius stereotipus bei medžiagų apykaitos ypatumus, rekomendavo, ką patariama valgyti ir ko reikėtų vengti.

Žmogaus organizmas yra protingesnis už visas sukurtas lieknėjimo teorijas. Reikia girdėti ir mylėti savo organizmą, į jį įsiklausyti, būti tuo, kuo gali būti. Anot autorės, visos problemos kaupiasi ir prasideda ne lėkštėje, o mūsų galvose. Mes esame priklausomi nuo valgio ir mums yra sunku sau pripažinti, kad tai yra savotiška priklausomybė, kurios atsisakyti yra labai sunku. „Maistas tave valdo, o sotumo jausmo vis tiek nėra”, – teigė Alma Mieliauskienė.

Bestseleriais tapusių knygų, kurias skaitydamos sulieknėjo tūkstančiai moterų, autorė pristatydama naujausią knygą „Valgau ir lieknėju: Ką valgyti visus metus ir kiekvieną dieną (Klubo kalendorius)” tikisi, kad šioje knygoje sudėta informacija bus naudinga visiems. Joje autorė pataria, ką valgyti visu metus ir kiekvieną dieną, kokie yra tinkamiausi maisto produktai, vitaminai ir vaistažolės pagal gamtos ir žmogaus bioritmus.

A. Mieliauskienės knygą galite rasti užsukę į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką.

Almos Mieliauskienės knygos pristatymasAlmos Mieliauskienės knygos pristatymas

Spausdinti
Facebook komentarai