Knygos „Motinų valanda” sutiktuvės Gardame

Knygos „Motinų valanda" sutiktuvės Gardame2014 m. lapkričio 13 d., Diana Formanikaitė

„Motinos/ Dažniausiai vienos/ Namuose ir prie darbų./ Kartais/ Mintys būna mielos…” – tokiais eilėraščio žodžiais Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale prasidėjo literatūros popietė su Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos nariu, Fridricho Bajoraičio literatūrinės premijos laureatu Audriumi Šikšniumi. Poetas pristatė jau septintąją savo knygą „Motinų valanda”.

Susitikimo metu Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas skaitė ištrauką iš Audriaus Šikšniaus novelės „Stiklinė vienatvės”. Anot autorius, ji parašyta remiantis fakto literatūra.

Popietėje taip pat dalyvavo ir poetą visada lydintis jo kūrybos mecenatas Arvydas Jakas. Jis papasakojo apie tai, kada prasidėjo jo draugystė su poetu, kodėl jis remia poezijos knygų leidybą. „Audriaus poezija, tai ne meistriškai išblizgintų, saldžių žodžių rinkinys. Tai eilės, kvepiančios ilgesiu, nostalgija ir nesumeluotais išgyvenimais”, – kalbėjo Arvydas Jakas.

Į susitikimą atvyko nemažas būrelis Audriaus Šikšniaus kūrybos gerbėjų – Gardamo bendruomenės atstovai, mokytojai, Seniūnijos darbuotojai ir Gardamo parapijos kunigas Antanas Gylys. Susirinkusieji rašytojo klausė, iš kur jis kilęs, kas privertė iš gražaus Druskininkų miesto persikelti gyventi į Šilutę, kada pradėjo kurti.

Baigiantis popietei Audrius Šikšnius prasitarė, kad jau rengiama aštuntoji jo kūrybos knyga, kuri greit pasieks skaitytojus.

Knygos „Motinų valanda" sutiktuvės Gardame Knygos „Motinų valanda" sutiktuvės Gardame Knygos „Motinų valanda" sutiktuvės Gardame

Spausdinti
Facebook komentarai