Skaitymo skatinimo projektas „Knyga –mano draugas“ akimirkos

dscf60962014 m. lapkričio 17 d., Palmyra Jančauskienė

Lapkričio 13 d. Šilutės rajono Vilkyčių pagrindinės mokyklos 5-6 klasių mokiniai dalyvavo skaitymo skatinimo projekte „Knyga-mano draugas”, kuris vyko Vilkyčių bibliotekoje. Mokytoja Adelė Mikužienė paklausė: kodėl reikia skaityti? Susirinkusieji labai nuovokiai atsakė, kad skaitymas padeda daugiau sužinoti, galima išmokti geriau skaityti, gražūs, įdomūs, net linksmi kūriniai pakelia nuotaiką, padeda atlikti namų darbų užduotis.

Jauniems skaitytojams tai buvo lektorinių įgūdžių išbandymas. Reikėjo ne tik gražiai, įdomiai pristatyti savo perskaitytą kūrinį, papasakoti apie autorių, bet sudominti klausytojus perskaityta knyga. Jie skaitė kūrinių ištraukas apie juokingus veikėjų atsitikimus, eilėraščius bei dainų žodžius. Vieni kitiems uždavinėjo klausimus.

Mokiniai ruošėsi Tolerancijos dienos paminėjimui, tai mokytojų paskatinti turėjo atskleisti šią problemą ir knygos veikėjų elgesyje. O penktokai dar ir suvaidino kelis epizodus, pavaizduodami veikėjų nepagarbų elgesį su kitais veikėjais.

Projektas dar nesibaigė, kito etapo užduotis: pristatant naują perskaitytą knygą reikės atmintinai padeklamuoti eilėraštį ar skaityti prozos ištrauką.

dscf6123

dscf6116

dscf6134dscf6102

Spausdinti
Facebook komentarai