Literatūrinė popietė „S. Nėries jausmų pasaulis“

dscf65932014 m. lapkričio 18 d., Vaida Nausėdaitė

Salomėja Nėris – ryškiausia lietuvių poetė, pasiekusi poezijos aukštumų. Savo jausmo grynumu, formos lengvumu, melodingumu ji yra tarsi čiulbanti lakštingala. Jos kūryba nesudėtinga minties gelme, bet patraukianti širdies atvirumu.

Nepaisant visų negandų, šią poetę prisimename su pagarba ir šiluma. Jos paslaptingas vidinis pasaulis, jausmai ir aistringa meilė žavi kiekvieną, kuris domisi jos kūryba.

Minint 110-ąsias poetės gimimo metines Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo vyr. bibliotekininkė kartu su Kintų pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Nijole Sodoniene parengė literatūros pamoką 10 klasės mokiniams – popietę apie S. Nėries kūrybą. Pamokos metu pristatyta trumpa poetės biografija, aptartos išleistos knygos, peržiūrėta laida „Tūkstantmečio akimirkos. Aistrų valdoma S. Nėris”, kurioje Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė pasakoja apie poetės jausmų pasaulį.

Tam, kad mokiniai labiau priartėtų prie S. Nėries kūrybos keletas merginų (Jolita, Neringa, Dovilė ir Akvilė) skaitė skirtingu laikotarpiu parašytus poetės eilėraščius. Pamokos pabaigoje, pasiskirstę komandomis, mokiniai sugalvojo vieni kitiems klausimus, į kuriuos atsakinėdami diskutavo tarpusavyje. Kiekvienas jų suprato, kokia emocinga, švelni ir mylinti asmenybė buvo S. Nėris.

dscf6588

dscf6589

dscf6596

dscf6598

Spausdinti
Facebook komentarai