Audriaus Šikšniaus kūryba pristatyta Pašyšių bibliotekos skaitytojams

Knygos pristatymas Pašyšiuose 2014 m. gruodžio 3 d., Danutė Adomavičienė

Lapkričio 26-osios popietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale skaitytojai turėjo galimybę susipažinti su Pamario krašto bendruomenei gerai žinomo kūrėjo, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos nario Audriaus Šikšniaus kūryba.

Autorius pristatė septintąją savo poezijos knygą ,,Motinų valanda”. „Pirmoji stovi Motina, tu – visuomet už jos”, – rašoma viename eilėraštyje.

Skambant kanklių muzikos garsams bibliotekininkė skaitytojus supažindino su autoriaus biografija, pristatė jo kūrybą. Susitikimą autorius pradėjo poezijos posmais. Jo eilėraščiai tarsi sentencijos, kurias mes rašome savo artimiesiems, norėdami jiems perduoti savo mintis, tarsi trumpos istorijos, turinčios pabaigą ir gilią prasmę.

Vis dažniau ir dažniau jo kūryboje šalia poezijos posmų atsiranda novelės. „Gegužiukas” – viena iš jų. Tai liūdna istorija apie paprastos moters gyvenimą, sujaudinusi susirinkusiuosius. Tikrais gyvenimo faktais grįstas kūrinys atskleidžia žmogaus gyvenimo trapumą. Paprastai ir vaizdžiai aprašytos gyvenimo detalės novelę daro prieinama kiekvienam skaitytojui. Artima skaitytojui ir novelėje vaizduojama aplinka. Kartu su novelės heroje mes vaikštome Šilutės gatvėmis, Šyšos pakrante, miesto ligoninės prieigomis. Tai pasakojimas apie tėvų paliktą vokiečių tautybės mergaitę, savo gyvenimą susiejusią su Šilute. Čia ji užaugo, gyveno ir numirė apgaubta vienatvės.

Autorius jau planuoja išleisti ir aštuntąją knygą, kurioje bus tik poezija, o sudėti į ją žadama apie pusantro šimto eilėraščių. Keliolika jų Audrius Šikšnius paskaitė ir susitikimo metu.

Popietės dalyviai galėjo įsigyti autoriaus knygų. Atsisveikindami klausytojai dėkojo autoriui už nuoširdų bendravimą, įdomią kūrybą, linkėjo naujų kūrybinių atradimų. Visi išsiskirstė laukdami naujų susitikimų su rašytoju.

Knygos pristatymas Pašyšiuose

Spausdinti
Facebook komentarai