Šventinis rytmetys „Po angelo sparnu”

miesto filialas42014 m. gruodžio 19 d., Virginija Degutienė

Nors ruduo ir nenori užleisti vietos žiemai, Kalėdų šventės jau beldžiasi į mūsų namus, į mūsų širdis. Šiuo advento laikotarpiu, gruodžio 18 d., Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialo bibliotekininkės pakvietė Šilutės Žibų pradinės mokyklos moksleivius ir bibliotekos lankytojus į šventinį rytmetį „Po angelu sparnu”.

Bibliotekininkė Birutė Lukavičienė susirinkusiems pristatė moksleivių karpinių parodą, supažindino su naujai gautomis lietuvių rašytojų knygomis vaikams, papasakojo apie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą, jau ketvirtus metus vykstančią gerumo akciją „Knygų Kalėdos” , kurios metu kviečiama dovanoti lietuvių autorių knygas bibliotekoms.

Moksleiviai giedojo kalėdines giesmes, diskutavo apie perskaitytas knygas, dalyvavo viktorinoje „Mįslių šalis”. Greičiausiai ir teisingiausiai įminusieji mįsles buvo pamaloninti prizais. Pats maloniausias momentas, kurio vaikai labiausiai laukė, buvo kalėdinės eglutės puošimas. Eglutę vaikai nutarė papuošti ne tradiciniais žaisliukais, bet savo gamybos atvirukais , kuriuose puikavosi skaitytų knygų personažai, o taip pat linkėjimai, sveikinimai Kalėdų proga.

Šventinio rytmečio dalyviai pasivaišino kalėdaičiais, apsikeitė dovanomis ir po dalelę šilumos kiekvienas išsinešė į savo namus.

miesto filialas3

miesto filialas5

miesto filialas2

miesto filialas1

Spausdinti
Facebook komentarai