Sugrįžimai prie Vydūno

pic 12782015 m. vasario 23 d., Bronė Paldauskienė

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale vyko keliaujantis knygos renginys „Iš pamario krašto bibliofilų rinkinių”. Surengtas kilnojamosios dokumentikos ir ikonografijos parodos „Sugrįžimai prie Vydūno” pristatymas. Ši paroda parengta artėjančio Vydūno 150-ojo jubiliejaus proga. Renginyje dalyvavo bibliofilas, Vydūno klubo Šilutėje steigėjas Šarūnas Laužikas.

Parodoje lankytojai gali išvysti dokumentinę medžiagą iš asmeninio Šarūno Laužiko archyvo, tad jis ir komentavo eksponuojamas nuotraukas bei dokumentus. Parodos pristatymo metu jis pasakojo, kaip kartu su kitais klubo nariais iš Talino (Estija) pargabeno Vydūno arfą, šiuo metu saugomą Kintų Vydūno kultūros centre. Šarūnas Laužikas kalbėjo apie Vydūno klubo steigimą, kaip į tai reagavo visuomenė ir tuometinė valdžia.

Pamąstymais apie Vydūno filosofiją ir sveiką gyvenseną dalijosi gydytoja Vincenta Bubilienė. Laidų prodiuseris ir vedėjas Marijus Budraitis paskaitė naujausių savo eilėraščių iš būsimosios knygos „Duoklė lietuviškam raidynui”. Susirinkusieji žavėjosi eilėraščiais, kuriuose žodžiai prasideda ta pačia raide, tačiau nė vienas žodis nesikartoja.

pic 1272

pic 1276

pic 1279

pic 1282

Spausdinti
Facebook komentarai