Poezijos žodžių galia F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje

Poezijos žodžių galia F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje2015 m. kovo 24 d., Ingrida Zakaraitė

Šiais metais jau šešioliktą kartą buvo minima Pasaulinė poezijos diena. 2000 m. UNESCO (Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija) paskelbė kovo 21-ąją Pasauline poezijos diena.
Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, kurioje galima rasti ne tik romanų, mokslinės ar klasikinės literatūros, bet ir poezijos, ši diena taip pat neliko nepastebėta. Šilutiškė dviejų knygų autorė Janina Šveikauskienė kūrybos vakare „Kiekvienas laisvas savo skrydy” dalinosi naujausiais savo eilėraščiais ir priminė, kokia stipri yra poezijos žodžio jėga.

Renginyje kartu su kūrėja dalyvavęs bardas Adas Nausėda poezijai suteikė ir kitą spalvą, ją apipindamas gitaros muzikos garsais. Vienas iš poezijos klasikų yra pasakęs, jog poezija – tai „geriausi žodžiai sudėti geriausia tvarka”. Tuo puikiai galėjo įsitikinti pavasarišką pavakarę bibliotekoje leidę renginio dalyviai.

Poezijos žodžių galia F. Bajoraičio viešojoje bibliotekojePoezijos žodžių galia F. Bajoraičio viešojoje bibliotekojePoezijos žodžių galia F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai