Tradicinei Europos dienos šventei Šilutėje skirtas finansavimas

Tradicinei Europos dienos šventei Šilutėje skirtas finansavimas2015 m. balandžio 10 d., Bibliotekos Informacijos skyrius

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje skyrė 1000 eurų Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos projektui „Padėdami kitiems, padėsime ir sau” (vadovė – Informacijos skyriaus vedėja Laima Dumšienė).

Šiais metais projektas skirtas paminėti Europos metus vystymuisi, didinant bendruomenės informuotumą ir švietimą apie Lietuvos ir Europos Sąjungos vystomojo bendradarbiavimo svarbą, tikslus ir aktualijas. Renginiuose bus pristatomos Lietuvos tarptautinio vystomojo bendradarbiavimo veiklos, svarbiausios Lietuvos partnerės, Europos Sąjungos pagalba Afrikai, atkreipiant dėmesį Europos Sąjungos ir valstybių narių įsipareigojimą mažinti skurdą pasaulyje. Svarbu, kad ir šilutiškiai suprastų ES vystomojo bendradarbiavimo naudą abiems pusėms: tie, kas gauna ir tie, kas duoda.
F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir filialuose bus pristatomos įvairios parodos: „Keliaujantys po saule Lietuvos”, kur eksponuojamos jaunųjų turistų ir keliautojų būrio „Vedlys” žygių nuotraukos, fotografijų paroda „Kroatija – 28-oji ES narė”, „Knygos skirtukai su ES atributika”, „Europos šalių lėlės”, Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro mokinių darbų paroda „Šilutės architektūriniai akcentai”.
Bibliotekos Vasaros kiemelyje gegužės 8 d. vyks ES ir vystomojo bendradarbiavimo šalių ambasadų (Latvijos, Ukrainos, Moldovos, Gruzijos ir Afrikos) teatralizuoti prisistatymai, žaidimai ir viktorina „ES šalių bendradarbiavimo labirinte”, koncertuos Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos estrados studija ir Šilutės pirmosios gimnazijos estradinė grupė. Vakare vyks vakarėlis „Karčema ir Afrikoj karčema”, kuriame bus pristatomos vystomojo bendradarbiavimo veiklos.
Kviečiame šilutiškius dalyvauti Europos dienai skirtuose renginiuose.

Spausdinti
Facebook komentarai