Viktorinoje vaikai pasitikrino žinias apie Mažąją Lietuvą

Viktorinoje vaikai pasitikrino žinias apie Mažąją Lietuvą2015 m. balandžio 30 d., Liuda Nausėdienė

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka pakvietė šilutiškius į susitikimus, skaitymus, parodų atidarymus, protų mūšius ir kitus renginius.
Balandžio 28 d. bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriuje vyko renginys „Proto vinys”: žinių viktorina, skirta Lietuvos etnografinių regionų metams paminėti. Viktorinos klausimai buvo susiję su Mažąja Lietuva.

_Pasitikrinti savo žinių į viktoriną atvyko Šilutės pagrindinių mokyklų mokiniai – Šilutės M.Jankaus pagrindinės mokyklos 5d klasės (auklėtoja Eglė Jatautaitė-Budrikienė) komanda „Darbštuoliai”, 5a klasės (auklėtoja Roberta Tamošauskaitė) komanda „Mėgėjai”, Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos 5c klasės (auklėtoja Dalia Jonaitienė) komanda „Citrinos” ir 5b klasės (auklėtoja Lina Ramanauskytė) komanda „Bananai”.
Varžytuvės vyko trimis turais, kuriuos sudarė 10 klausimų. Klausimai nebuvo lengvi , geriausiai vaikams sekėsi atsakyti į klausimus apie Mažosios Lietuvos kulinarinį paveldą. Mažiau balų komandos surinko už klausimus apie tautosaką, papročius, tautinius drabužius bei gyventojų buitį.
Susumavus rezultatus išaiškėjo pirmosios vietos nugalėtojai. Tai komanda, kuri ne veltui pasivadino „Darbštuoliais”. Antrąją vietą iškovojo komanda „Citrinos”, trečiąją – „Mėgėjai”, o ketvirtoji vieta atiteko komandai „Bananai”. Tačiau renginiui baigiantis visi dalyviai džiaugėsi gera renginio atmosfera ir nusprendė, kad laimėjo draugystė.

Viktorinoje vaikai pasitikrino žinias apie Mažąją LietuvąViktorinoje vaikai pasitikrino žinias apie Mažąją Lietuvą

Spausdinti
Facebook komentarai