Rusnėje svečiavosi literatūrinio rudens dalyviai

DSC 04102015 m. rugsėjo 10 d., Agnė Gerlinskaitė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale vyko literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…’2015″ renginys – literatūriniai pašnekesiai ,,Tarp gyvenimiškos patirties ir paradoksalios eseistikos”, dalyvaujant knygų autoriams Irenai Arlauskienei, Vilmai Isevičiūtei-Grigonienei, Linui Poškai.
Vasariškai šiltą popietę į literatūrinio rudens šventę rinkosi Rusnės pagrindinės mokyklos mokiniai, mokytojai bei visi, besidomintys literatūra.

Kai vienoje vietoje susirenka tiek daug įdomių, talentingų, literatūrą kuriančių žmonių, tada supranti, kad ruduo įdomus ir gražus ne tik dėl spalvų įvairovės. Jis įdomus, nes tai yra literatūrinis ruduo.
Renginį pradėjo Vilma Isevičiūtė-Grigonienė, prasitarusi, kad vaikystėje pagrindiniai jos žaislai buvo knygos. Nuo pat mažens ji domėjosi knyga, tad vieną dieną nusprendė parašyti ir savo knygelę ,,Aš norėjau sesutės”. Anot autorės, ši knygelė skirta ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, kad šie bent mintimis galėtų sugrįžti į vaikystę, nes ji yra gražiausia, kas mums gyvenime duota. Autorė vaizdingai, glaustai ir įdomiai papasakojo knygelės turinį, sukėlė daug gerų emocijų, susirinkusiuosius sugrąžino į vaikystę, priminė nepamirštamus nuotykius, linksmas, galbūt net graudžias istorijas.
Po tokio pozityvumo pliūpsnio sulaukėme ir kitos renginio dalyvės Irenos Arlauskienės knygos pristatymo. Ji nuotaikingai pasakojo apie mokykloje, dirbant pedagoginį darbą, išgyventas pačias geriausias istorijas, apie išdykusius vaikus ir jos praleistas dieneles Rusnėje. Autorė su malonumu pasakojo apie įsimintinas išvykas žvejoti, plaukimą valtele į Rusnę, džiaugėsi Rusnės gamta. Pristatyta knygelė:,, Pirmyn per aplink „. Ši knygelė – tai novelių apysaka, pasakojimai apie vaikus tiems, kurių namuose yra vaikų, kurie turi čia pat ar toliau gyvenančius senelius. Knygelėje norima papasakoti apie vasaras pas senelius, be išmaniųjų telefonų ar interneto. Autorė teigia: ,,Mums, seneliams, privalu papasakoti apie būtąjį laiką, parodyti jo realijas, žmones, kad vaikai suvoktų, jog dar jų negyventas laikas nėra tuščias, kad jie – tąsa tos būties, kurioje taip arti buvo ir tikra žemė, laukų ir namų dvasios. Knygelė žavi žaismingomis istorijomis ir mitologiniais aspektais.
Renginį užbaigė mąstytojas, istorikas, publicistas, rašytojas Linas Poška, pristatęs savo pirmąją knygą ,,Taikomieji raštai”. Šis pristatymas išsiskyrė iš kitų. Autorius apie knygą kalbėjo ne tiek daug. Daugiau bendravo su publika, pasakojo gyvenimiškas situacijas, vieną kitą anekdotą. Jis apgailestavo, kad šiuo metu negali padovanoti bibliotekai savo knygos ir pažadėjo, kad bent vienas egzempliorius netrukus atkeliaus į mūsų biblioteką. O gavę knygą patys skaitytojai ją galės perskaityti ir įvertinti.
Baigus literatūrinius pašnekesius visi susirinkusieji buvo pakviesti į bibliotekos kiemelį, kur literatūrinio rudens dalyviai pasodino beržą.DSC 0411DSC 0416

Spausdinti
Facebook komentarai