Poezijos, fotografijos ir muzikos valanda su jaunaisiais kūrėjais

Poezijos, fotografijos ir muzikos valanda su jaunaisiais kūrėjais Ž. Naumiestyje2015 m. spalio 28 d., Danutė Bružienė, Ignė Zarambaitė

Spalio 22 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir Žemaičių Naumiesčio filiale vyko susitikimai su jaunaisiais kūrėjais, kuriuose derėjo poezijos, fotografijos ir muzikos sąskambiai.
Renginyje „Salvete, juvenes” dalyvavo poetas Vainius Bakas, jau išleidęs tris poezijos knygas, fotomenininkė Milda Kiaušaitė, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė, surengusi septynias autorines parodas, ir dainų autorė bei atlikėja Raminta Naujenytė-Bjelle, kuri muzikiniame šou „Lietuvos talentai” visus pakerėjo savo patriotine daina „Brolužis”. Susirinkusieji pajuto, kad šiuos jaunuosius menininkus sieja noras dalintis kūryba, nes, anot V. Bako: „Gera dalintis! Manau, jog tai – vienas pagrindinių dalykų kuriant… „

Poezijos, fotografijos ir muzikos valanda su jaunaisiais kūrėjais Ž. NaumiestyjeŽ. Naumiestyje, pristatydama savo parodą „Odė žmogiškumui”, Milda Kiaušaitė teigė: „Pavadinimas gali sudaryti klaidingą nuomonę, kad mes esame dideli ir gražūs, bet į šią seriją reikia žiūrėti su ironija ir net su sarkazmu. Šis fotografijų ciklas verčia abejoti, ar tikrai, ką mes matome, yra tikra, ar tikrovė visada būna tokia, kokią matome. Nepasitikėjimas ir aklas netikėjimas verčia mus eiti toliau.” Apibūdindama Šilutės viešojoje bibliotekoje eksponuojamą parodą „Keistame laike” fotomenininkė pasakojo, jog dėliodama fotografijas kartais pastebi, kad kai kuriose jų laikas kitoks, iškrintantis iš bendro naratyvo, tarsi perkeliantis kitur – į kitus laikmečius ir epochas. Ilgainiui ji pradėjo sąmoningai „medžioti” tą kitokį laiką, o šios „medžioklės” rezultatas – paroda.
Poezijos, fotografijos ir muzikos valanda su jaunaisiais kūrėjais ŠilutėjePoezijos, meno ir muzikos valandoje dalyviai klausėsi Bjelle atliekamų dainų, kurias keitė V. Bako skaitomi eilėraščių posmai iš naujausios jo poezijos knygos „Kas vėjo – vėjui”. „Rašau tik pagautas įkvėpimo, impulso, po to kitomis akimis apžiūriu tekstą, apgludinu, o kartais palieku tokį, koks šovė į galvą – kampuotą ir nevalyvą, bet tikrą, nesumeluotą. Gimsta idėja, ją turi savyje, neužrašinėji, po to ji perauga į kitą idėją, kažkokį tęsinį, o būna, kad eilėraščiai gimsta netikėtose vietose,” – dalijosi savo įžvalgomis jaunasis poetas.
Dainininkė Bjelle save realizuoja ne tik dainuodama, bet ir kurdama muziką, rašydama poeziją. Ji džiugino klausytojus skambiomis dainomis, perskaitė auditorijai keletą savos kūrybos eilėraščių. Kūrėja akcentavo, kad kurti muziką kitiems atlikėjams, įvairiems instrumentams ar skirtingoms jų sudėtims – jai vienas didžiausių malonumų.
Tarp menininkų ir susirikusiųjų mezgėsi nuoširdus dialogas, susipynęs su pakilia nuotaika, jaunatvišku entuziazmu ir smagiu kūrybiniu polėkiu.
Renginys organizuotas bendradarbiaujant su VšĮ „Rašytojų klubu”, vykdant projektą „Kūrybiniai blyksniai iš arti”, finansuotą Šilutės rajono savivaldybės.

Poezijos, fotografijos ir muzikos valanda su jaunaisiais kūrėjaisPoezijos, fotografijos ir muzikos valanda su jaunaisiais kūrėjais

Spausdinti
Facebook komentarai