Susitikimas su Juozu Šikšneliu Gardamo bibliotekoje

IMG 79992016 m. sausio 8 d., Diana Formanikaitė

Nors žiema keletą dienų stebino mus savo šaltuku, bet tokią šaltą popietę malonu buvo sušilti Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale, kur vyko susitikimas su rašytoju, bibliotekininku ir skulptoriumi Juozu Šikšneliu. Susitikimo metu jis pristatė savo darbų parodą „Baibokai ir jų lazdos”.

Juozas Šikšnelis – daugelio romanų, detektyvinių apysakų, novelių ir vienaveiksmių pjesių autorius. Jis yra išleidęs 18 knygų, o savo skulptūras eksponavęs daugiau kaip dvidešimtyje parodų. Rašytojo kūryba įvertinta Žemaitės ir Ievos Simonaitytės literatūrinėmis premijomis. 2009 metais jam suteiktas Klaipėdos kultūros magistro vardas.
Susitikimo metu autorius savo parodos pristatymą pradėjo nuo skulptūrų kurios yra sukurtos iš medžio ir akmens. Bibliotekoje eksponuojama tik maža dalis kūrybos, nes, anot autoriaus, daug skulptūrų išdovanota, o nemaža dalis yra jo tėviškėje Dzūkijoje ,Švendubrėje. Paklaustas, kodėl parodą pavadino „baibokais” autorius atsakė, kad nedrįsta savęs vadinti skulptoriumi, o ir darbų – skulptūromis, todėl būdamas dzūkas savo darbus apibūdina žemaitišku žodžiu „baibokai”.
Plačiau papasakojęs apie skulptoriaus darbą, Juozas Šikšnelis tęsė susitikimą kalbėdamas apie savo parašytus romanus, apysakas, noveles ir detektyvus. Autorius minėjo, kad dar jaunystėje pradėjo rašyti vienaveiksmes pjeses, vėliau sekė novelės ir detektyvai. Dabar jau keletą metų rašytojas romanų nerašo, bet kuria trumpus, humoro nestokojančius tekstus. Tokių kūrinių Juozas Šikšnelis paskaitė ir susirinkusiems.
Pasibaigus popietei nesinorėjo skirstytis, tad renginio dalyviai pratęsė pokalbį su rašytoju prie arbatos puodelio.

IMG 8001

IMG 8008

IMG 8010

IMG 8018

 

Spausdinti
Facebook komentarai