Bibliotekoje – istorijos pamoka

DSCN1936Vasario 16-oji – ypatinga diena, simbolizuojanti lietuvių tautos bei Lietuvos valstybės laisvę, vienybę, tvirtybę… Minėdami šią dieną ne vienas susimąstome apie savo protėvius, atkakliai gynusius mūsų brangų kraštą, apie jų neišsenkamą drąsą, meilę tėvynei…
Vasario 10 d. Šilutės Žibų pradinės mokyklos 4 klasės moksleiviai su mokytoja Rasa Jankauskiene sugužėjo į F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialą, kur vyko istorijos pamoka „Lietuva – tai aš, Lietuva – tai mes”, skirta vasario 16-ajai.
Mokytoja Rasa Jankauskienė moksleiviams priminė Lietuvos istorijos kelią nuo žilos senovės iki šių dienų. Dar kartą moksleiviai prisiminė vardus Lietuvos kunigaikščių, praplėtusių Lietuvos žemes iki Juodosios jūros, ir valstybės prezidentus. Moksleiviai buvo aktyvūs pamokos dalyviai: šoko lietuvių liaudies šokius, sprendė mokytojos skirtas užduotis, atsakinėjo į klausimus.
Pamokos netradicinėje erdvėje ugdo ne tik vaikų kūrybiškumą, tai būdas, padedantis labiau sudominti, motyvuoti mokinius.

DSCN1958 DSCN1953 DSCN1943

Spausdinti
Facebook komentarai