Bikavėnų bibliotekoje savo poeziją skaitė Marijus Budraitis

IMG_5847

Vasario 23 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filiale paminėta Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Bibliotekininkė renginio pradžioje perskaitė Simono Daukanto žodžius: „Visų didžiausia tautos dovana yra kalba. Ji terodo jos kilmę, galybę ir senovės būdą”. Susirinkusieji turėjo galimybę pasiklausyti visiems gerai žinomo šilutiškio poeto, dainų tekstų autoriaus, televizijos programų ir renginių vedėjo Marijaus Budraičio poezijos, kurioje gražiausiomis spalvomis piešiamas gimtasis Šilutės kraštas ir puoselėjama gimtoji kalba.
„Kiekvienam žmogui gimtoji kalba yra pati gražiausia, kitoks atsakymas ir negali būti”, – tokiais žodžiais susitikimą pradėjo autorius. Tik tarp jaunimo ji darosi skurdesnė ir nykesnė. Svečias nesiruošė moralizuoti, mokyti, bet pageidavo, kad į diskusiją įsitrauktų visi ir būtų šiltas, malonus bendravimas.
Lyriškai ir jausmingai skaitoma poezija nepaliko nė vieno abejingo. Skaitytojai klausėsi eilėraščių iš M. Budraičio knygos „Naktigonė” bei pasakojimo apie jos kelią iki knygos gimimo. Dauguma eilėraščių dar niekur nepublikuoti, o guli tvarkingai, dailia rašysena surašyti užrašų knygutėse. Visus labai sužavėjo eilėraščiai „Duoklė lietuviškai abėcėlei” bei „10 įsakymų”.
Mintimis apie įvairiapusišką savo veiklą, pomėgius ir darbą svečias pasidalino prie arbatos puodelio.

IMG_5844

Spausdinti
Facebook komentarai