Popietėje skambėjo vaikų poetės Zitos Gaižauskaitės kūryba

DSCN1963

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos miesto filialo bibliotekininkės pakvietė Šilutė lopšelio-darželio „Žibutė” ikimokyklinukus su auklėtoja Lidija Balsiene į literatūros rytmetį „Skaitome drauge”, skirtą vaikų rašytojos Zitos Gaižauskaitės 65-mečiui ir Tarptautinei gimtosios kalbos dienai.
Bibliotekininkė Birutė Lukavičienė papasakojo apie poetę, jos kūrybinį kelią, pristatė Zitos Gaižauskaitės knygų iš bibliotekos fondo parodą „Aš skaitau…”. Poetė yra išleidusi per 30 įvairiausių knygelių. Tai rašytoja, kurios linksmais eilėraščiais džiaugiasi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Jos tekstai – skambūs, vaizdingi, labai ritmingi ir melodingi, parašyti vaikams suvokiama kalba. Dauguma eilėraščių – gamtos ir vaiką supančio pasaulio tema. Autorės kūriniuose atgyja daiktai, gamtos reiškiniai ir prabyla gyvūnai. Taip vaikai supažindinami su margaspalviu gyvenimu. Dažnai eilėraščiai pateikiami klausimų forma – tai skatina vaiką mąstyti.
Klausydami bibliotekininkės skaitomų eilėraščių iš knygelės „Kas miške gyvena?”, renginio dalyviai patys dalyvavo aprašomuose įvykiuose, piešė, minė mįsles. Z. Gaižauskaitės kūryba moko saugoti ir mylėti gamtą. Bibliotekininkė pakvietė vaikus skaityti knygeles, jas saugoti, nes, anot poetės: „Neskaitoma knygelė pilna ašarėlių”.
Auklėtoja Lidija Balsienė pasakojo, kad rašytoja yra dažnas svečias Šilutės „Žibutės” lopšelyje-darželyje. Kasmet ji apsilanko per vaikų Velykėlių renginį, pristato naujus eilėraščius, vaikai ir jų tėveliai turi galimybę įsigyti naujų rašytojos knygų.
Renginio pabaigoje visi žiūrėjo animacinį filmuką „Geltonėlis” apie pasimetusio viščiuko nuotykius.

DSCN1975 DSCN1976 DSCN1980

Spausdinti
Facebook komentarai