Ateities technologijos pasiekiamos ranka

IMG_0091_resize

Vykdant projektą „Bendruomenės „Hub’as“ bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą“ balandžio 6 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale vyko mokymai „3 D modeliavimas“. Mokymuose dalyvavo Pašyšių pagrindinės mokyklos 7–10 klasių mokiniai.

Viena – turėti kokią nors idėją savo galvoje, ją modeliuoti, virtualiai apipavidalinti. Tačiau visai kas kita ją materializuoti – turėti galimybę ją paliesti rankomis, pastatyti ant stalo. 3 D spausdinimas leidžia tai įgyvendinti per labai trumpą laiką. Ši technologija atveria galimybę ne tik turėti, bet ir jausti savo idėjas. Būtent toks šio F. Bajoraičio viešosios bibliotekos vykdomo projekto tikslas – padėti atrasti savo saviraiškos kodą. Projektas suteikia progą išmokti naudotis minėta modernia įranga, suburia visus, norinčius bibliotekoje susitikti, eksperimentuoti, kurti idėjas ir jas įgyvendinti, dalintis žiniomis, mokytis ir mokyti, daryti tai, kas labiausiai patinka.

Mokymų dalyviai susipažino su projektu, jo programa. Kiekvieną savaitės dieną, nuo pirmadienio iki penktadienio, bibliotekoje galima išbandyti savo jėgas kūrybiškumo, modeliavimo, elektronikos, žinių  ir multimedijos užsiėmimuose.

Dalyviams pristatytas naujas 3D spausdintuvas „Ultimaker 2“. Šiuo spausdintuvu atspausdinti objektai, kuriais ypač susižavėjo jaunesnieji bibliotekos lankytojai. Čia pat buvo galima išbandyti jo veikimą, sužinoti apie jo parametrus ir spausdinimo galimybes, paaiškinta, kuo šis spausdintuvas skiriasi nuo paprasto spausdintuvo. Visi buvo nustebinti puikiomis spausdintuvo galimybėmis, kuomet per gana trumpą laiką pavyko išgauti ypatingo tikslumo nupieštas detales.

Užsiėmimo metu susirinkusieji mokėsi modeliuoti specialia programa „Solidwork“, jie patys kūrė modelius – suvenyrus. Sukurtos suvenyrinės figūros bus atspausdintos naujuoju spausdintuvu ir dalyviai galės savo kūrinius parsinešti namo. Moksleiviai ne tik susipažino su ateities technologijomis, 3 D spausdintuvu, bet ir patys išmoko susikurti trimačius objektus.

Tokie užsiėmimai skatina vaikus domėtis naujomis technologijomis, dalyvauti kūrybinėje veikloje, dalintis įgytomis žiniomis ir bendradarbiauti. Labai svarbu , kad tokia galimybė suteikta ir mažesnių bibliotekų lankytojams, kurie gyvena atokiau nuo miesto ir neturi galimybės lankyti jiems patinkančius užsiėmimus.

IMG_0086_resize IMG_0081_resize IMG_0072_resize

Spausdinti
Facebook komentarai