Bibliotekoje startavo protų turnyras „Eurotriumfatoriai‘ Šilutė“

Nugaletoju komanda-w940

Balandžio 20 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje startavo protų turnyras „Eurotriumfatoriai‘ Šilutė“, surengtas vykdant viešosios bibliotekos projektą „Tapk Europos Sąjungos pažinimo triumfatoriumi“. Projektą finansavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Pirmajame ture savo jėgas išbandė septynios šilutiškių komandos skambiais ir šmaikščiais pavadinimais: „Beno angelai“, „Meškučiai“, „Iš Pagrynių“, „Nerd‘ai“, „L3“, „Ant mėsos“ ir „Mix‘as“.

Pirmajame turnyre komandoms, kupinoms puikios nuotaikos ir azarto, teko atlaikyti keturis turus po 10 klausimų, vienaip ar kitaip susijusių su Europa. Šio intelektualaus žaidimo mėgėjams bibliotekininkai buvo paruošę klausimus geografijos, istorijos, muzikos temomis. Žaidėjams, pasitelkus aktyvaus atsako sistemą „Active Vote“, teko atsakinėti ir į įvairius klausimus, kurie buvo nelengvi, netradiciniai, bet įdomūs. Vieni klausimai buvo tokie, kad reikėjo žinoti tik konkrečius faktus, o kiti prašėsi loginio mąstymo ir bendrojo išsilavinimo žinių. Tad komandoms nuobodžiauti nebuvo kada, reikėjo gerokai pasukti galveles.

IMG_3330-w940Po atkaklios kovos žaidimą laimėjo komanda „Ant mėsos“, surinkusi 23 taškus. Nuo jų nedaug atsiliko dvi komandos, surinkusios po 22 taškus, – „Mix‘as“ ir „Nerd‘ai“. Kitos komandos surinko mažiau taškų: „Beno angelai“ – 18, „Iš Pagrynių“ – 18, „Meškučiai“ – 18, „L3“ – 17.

Komandos tarpusavyje susirungs dar dviejuose turnyruose, todėl joms svarbus kiekvienas taškas, nes žaidimo nugalėtojai bus išaiškinti sudėjus visų trijų turų taškus. Žaidimo pabaigoje paaiškės šauniausia komanda, kuriai bus įteiktas pagrindinis prizas.

Protų kovos „Eurotriumfatoriai‘ Šilutė“ – tai įdomus ir smagus būdas praleisti laisvalaikį smalsiems, naujų dalykų sužinoti trokštantiems žmonėms.

Antrasis turnyras vyks gegužės 4 d. 17.15 val. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje (Tilžės g. 10).

IMG_3455-w940 IMG_3444-w940 IMG_3420-w940 IMG_3402-w940 IMG_3359-w940 IMG_3337-w940 IMG_3336-w940

Spausdinti
Facebook komentarai