Knyga „Skruzdėliukas Nežiniukas“ sudomino smalsius Juknaičių vaikus

P1060304

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale 16-oji nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė“ prasidėjo jauniesiems bibliotekos lankytojams skirtu renginiu „Aš ir knyga“. Juknaičių lopšelio-darželio „Giliukas“ auklėtiniams pristatytos naujos knygutės.

Vaikams labai patiko Rasos Dmuchovskienės knyga „Skruzdėliukas Nežiniukas“. Tai pasakėlė apie vieno miško pakraštyje išsiritusį smalsų skruzdėliuką  ir jo patirtus nuotykius, pažintį su miško gyventojais. Jeigu šią knygelę tingi skaityti, galima klausytis, nes ji profesionalių kompozitorių, muzikantų ir aktorių įgarsinta, Gintaro Jociaus iliustruota.

Pasiklausę įgarsintos R. Dmuchovskienės knygos „Skruzdėliukas Nežiniukas“, vaikai sužinojo, kad skruzdės motinėlės gali išgyventi penkiolika metų, o skruzdės darbininkės – tik apie du mėnesius, kad skruzdės turi šešias kojas, o voras – aštuonias, kad kai nutrūksta driežo uodega – nieko blogo, kad voro voratinklio šilko siūlas yra net 45 metrų ilgio, kad žiogo ausys yra priekinėse kojose. Dar jiems buvo smalsu klausytis, kaip baisus vikšras virsta gražuoliu, margaspalviu drugeliu. Štai kiek visko vaikai sužinojo iš knygelės „Skruzdėliukas Nežiniukas“.

Išklausę pasaką renginio dalyviai piešė skruzdėliuką Nežiniuką, žaidė žaidimą apie skruzdėlyno gyvenimą ir vaišinosi saldžiu šokoladu – juk skruzdėlytės mėgsta saldumynus.

P1060299 P1060296

Spausdinti
Facebook komentarai