Gardame proto jėgas išbandė bendruomenės

IMG_20160506_172633

2016-ieji Lietuvoje paskelbti Vietos bendruomenių metais. Šia proga gegužės 6 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialas Gardamo seniūnijos salėje surengė protų mūšį „Pažink savo kraštą“. Šis renginys surengtas vykdant projektą „Bendruomenės „HUB‘as“ bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą“.

Bendruomenė – lyg tas bičių avilys, į kurį darbščiosios bitutės lašas po lašo neša nektarą ir gamina medų. Gausėja „bičių darbininkių“, gausėja ir nudirbtų darbų. Štai taip pat ir Gardamo seniūnijoje įsikūrusios jau keturios bendruomenės, kurios didėja ne tik žmonių skaičiumi, bet ir nudirbtais darbais. Jų konkretūs darbai šiandien matomi ir apčiuopiami. „ Ką mums simbolizuoja bendruomenė? Bendruomenė – tai visų pirma bičiuliška kaimynystė ir artimas bendravimas – ir nelaimėje padedant, ir džiaugsmu dalijantis. Tai geriausios mūsų tautos tradicijos: savitarpio pagalba, supratimas, atjautimas, vienybė. Likimas mūsų kartą apdovanojo galimybe tai pajusti. Linkiu visiems mums šiemet atsigręžti būtent į šias vertybes. Būkime nuoširdūs ir atviri: kaimynams, kolegoms ir bičiuliams. Juk kartu galime pasiekti daugiau!“ – šventės pradžioje palinkėjo bibliotekininkė.

Gardamo biblioteka padovanojo šventę Gardamo seniūnijoje įsikūrusioms keturioms bendruomenėms: Ramučių kaimo bendruomenei „Navata“, Šylių kaimo bendruomenei „Švylys“, Pempiškių kaimo bendruomenei „Želvesys“ ir Gardamo kaimo bendruomenei „Tenenys“. Bendruomenės kovojo tarpusavyje protų mūšyje „Pažink savo kraštą“. Iš pavadinimo buvo galima suprasti, kad klausimai bus apie Gardamo istoriją. „Visus vienija tai , kad gyvename Gardamo seniūnijoje. Vieni nutolę toliau, kiti – arčiau , treti – pačiame Gardame. Visi mes esame vienaip ar kitaip prisilietę prie jo istorijos. Nevisi mes viską žinome, bet bus labai gera proga sužinoti tai, ko dar nežinojote“, – kalbėjo bibliotekininkė.

IMG_20160506_170402Antrąjį turą sudarė klausimai apie pasaulio ir Lietuvos įvairenybes. Buvo ir kapitonų rungtis, kurios metu, užsidėjus ausines, reikėjo atspėti, ką sako komandos narys. Paskutinis turas buvo muzikinis. Kol buvo skaičiuojami taškai visus linksmino kaimiškos muzikos kapela „Žaliakalnis“ (vad. Valerijonas Krutikovas). Suskaičiavus taškus paaiškėjo, kad nugalėjo komanda „Raudonieji“, kurią sudarė Pempiškių kaimo bendruomenė „Želvesys“ ir jų pirmininkė Rūta Žvirblytė. Šauniausiai komandai įteiktas pagrindinis prizas. Visos komandos gavo bibliotekos padėkas už dalyvavimą protų mūšyje. Bibliotekininkei pardėkojus už aktyvų ir nuotaikingą žaidimą visi buvo pakviesti prie vaišių stalo.

IMG_20160506_180059 IMG_20160506_170357 IMG_20160506_170347 (1) IMG_20160506_170212 IMG_20160506_165657

Spausdinti
Facebook komentarai