Prisilietimas prie praeities

SAM_1569

Liepos 14 d.  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos  Degučių ir Katyčių  filialų bibliotekininkės su bibliotekų aktyviausiais lankytojais vyko į kraštotyrinę-pažintinę kelionę „Tėvų ir senelių takais“. Kelionės metu aplankytas visuomenininkės, kraštotyrininkės, kelių poezijos knygelių autorės, Žemaičių Naumiesčio „Gerumo namų“ vadovės, Juodžių kaime (Šilutės r.) gyvenančios Ramutės Šveikauskienės sodybos ūkiniame pastate įkurtas muziejus.

Muziejaus šeimininkė atvykusiems parodė ir papasakojo apie daugiau kaip du  dešimtmečius kauptus senovinius rakandus, skaičiuojančius kelių dešimčių ir net šimtų metų amžių. Tarp eksponatų yra ir sovietmetį menančių lietuvių gyvenimo atributų. Išvykos dalyviai turėjo galimybę pamatyti austų apklotų, senovinių žibalinių lempų, lyginimo lentų ir kočėlų, dar senolių avėtų medinių klumpių, maldaknygių, net kraitinių skrynių ir kitokių baldų.

Pabuvoję muziejuje visi  sugužėjo pasėdėti prie kvepiančios žolelių arbatos ir pačios Ramutės kepto pyrago,  pasiklausyti įdomių pasakojimų, sužinoti tolimesnių šios sodybos šeimininkės kūrybos planų.

SAM_1565 SAM_1563 SAM_1559 SAM_1557

Spausdinti
Facebook komentarai