Europos kalbų dieną Grabupių ir Juknaičių filialuose skambėjo įvairių šalių žodžiai

p1060376

Rugsėjo 26 d. – Europos kalbų diena, minima jau 15 metų. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių ir Juknaičių filialai jau trejus metus glaudžiai bendradarbiauja ir kviečia savo bibliotekų bičiulius kartu paminėti šią dieną. Dažnai renginių metu bendraujama gyvuoju internetiniu tiltu, naudojantis Skype for Business programa. Bibliotekininkės būna paruošusios įvairių kryžiažodžių, užduočių, žaidimų Europos kalbų tema.

Šiais metais Grabupių filiale popietė prasidėjo skambant anglų, norvegų, rusų, prancūzų bei vokiečių kalboms, nes renginio dalyviai prisistatė kalbomis, kurių mokosi. Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniai Nojus ir Eitvydas savo draugus nustebino anglų bei norvegų kalbos žiniomis, pristatė save, pomėgius, iš kur yra kilę. Mokytojos irgi  prisistatė Europos šalių kalbomis.

Susirinkusiems papasakota, kodėl minima Europos kalbų diena, tuomet vyko fotografijų turas, kalbos spėlionės, viktorina, kurioje būta įvairiausių klausimų, muzikinių užduočių. Mokiniai buvo aktyvūs, prisiminė pamokų metu įgytas žinias, todėl jiems buvo visai nesudėtinga įveikti skirtas užduotis. Anglų kalbos mokytoja Drąsutė Vaitkevičienė buvo paruošusi žaidimų anglų kalba, į kuriuos įsitraukė visa mokykla bei patys mažiausi pipirai – ketverių bei penkerių metų ikimokyklinukai.

Vaikai galėjo pasitikrinti savo žinias apie Europą atsakydami į klausimus ir spręsdami bibliotekininkių paruoštus kryžiažodžius, o svarbiausia – įdomiai praleisti laiką bendraamžių būryje.

grabupiai

Spausdinti
Facebook komentarai