Atpažinti gyvūnų veisles ir elgesio su gyvūnais mokytasi integruotoje pamokoje „Mano augintinis“

rasiniu-pristatymas_2

Spalio 4-ąją minima Pasaulinė gyvūnų diena. Ji neaplenkė ir Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo bei jos nuolatinių bičiulių – Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokytojos Drąsutės Vaitkevičienės ir jos mokinių, dalyvavusių „Žinių kodo“ integruotoje pasaulio pažinimo ir dailės pamokoje. Čia rinkosi 2–3 klasių mokiniai, kuriems iš anksto teko užduotis – parašyti rašinius apie savo augintinius.

Mokiniams papasakota apie Pasaulinės gyvūnų dienos reikšmę, jos kilmę, apie tai, kaip ji minima Lietuvoje ir pasaulyje. Vaikai plačiau sužinojo apie beglobius gyvūnus, rodyti vaizdai, trumpo metražo filmai, siekiant parodyti, kaip nederėtų elgtis su gyvūnais, skatinti atsakomybės jausmą prižiūrint augintinius.

Integruotoje pamokoje daugiausia dėmesio skirta šunims, todėl atliekant  antrąją užduotį reikėjo atspėti pavaizduotas gyvūnų veisles. Priminti pamokos uždaviniai – susipažinti su gyvūnų gyvenimo būdu, paplitimu, elgsena ir mityba; ugdyti rūpestį gyvuoju pasauliu. Dalyviai mokėsi elgesio su gyvūnais įvairiose situacijose.

Trečioji užduotis atiteko antrokams. Jie susiskirstė į komandas, išsitraukė vokus su gyvūnų dėlione ir turėjo ją sudėlioti. Trečiokams išdalinti trys skirtingi gyvūnų paveikslai. Naudodamiesi informacijos šaltiniais jie ieškojo informacijos apie gyvūnus bei kūrė trumpus aprašymus, kuriuos pristatė savo bičiuliams.

Pamokos pabaigoje vaikai dalinosi mintimis, ką sužinojo, ko išmoko, įvertino šią  netradicinę integruotą pamoką, sulaukusią didelio susidomėjimo ir net siūlymų dažniau rengti tokias pamokas.

uzduotis_5 uzduotis_1 piesimas_4 piesimas_3 amziuku-komanda_6

Spausdinti
Facebook komentarai