Žemaičių Naumiestyje vaikai mokėsi naudotis išmaniosiomis technologijomis

Jaunoji karta  jau neįsivaizduoja savo gyvenimo be technologijų ir jiems tai nėra joks stebuklas, tai – natūrali jų kasdienybės dalis. Tačiau technologijos sparčiai tobulėja ir kiekviena diena atneša naujovių. Labai smagu, kad ir Žemaičių Naumiesčio vaikai galėjo ne tik susipažinti, bet ir išmėginti išmaniąsias technologijas. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale  vyko du užsiėmimai, kuriuos vedė minėtos bibliotekos vyresnysis bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Donatas Dobilinskas.

Pirmiausia vyko robotikos užsiėmimas. Moksleiviai išklausė  trumpą įvadą į robotiką, susipažino su „LEGO EV3 robotais“, elektroniniu konstravimu, programavimu, robotų kūrimu. Įgytas žinias  dalyviai galėjo pritaikyti patys konstruodami robotus.  Vėliau jie mokėsi juos valdyti.   Galiausiai įvyko robotų varžybos ir buvo varžomasi  dėl stipriausiojo titulo.

Antrasis užsiėmimas buvo skirtas pristatyti vaikams Apple iPad  planšetinius kompiuterius ir panaudojimo galimybes. Moksleiviai gavo teorinių žinių ir jas pritaikė praktiškai. Naudodamiesi įvairiomis programėlėmis jie išmoko fotografuoti, redaguoti nuotraukas, daryti panoramines nuotraukas ir jas  persiųsti.­ Dalyviai mokėsi dirbti ir su „iMovie“ programėle, kuri labai pravertė kuriant filmukus „Diena bibliotekoje“. Vaikai šiuos filmukus  pristatė savo bendraamžiams.

Užsiėmimai buvo įdomūs ir naudingi. Įgytos žinios moksleiviams pravers ne tik mokantis, bet ir bendraujant virtualioje erdvėje.

 

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo informacija

Spausdinti
Facebook komentarai